CROSSDOCK Extraliga

Klíčoví muži zápasu 17. kola Langthaler s Chybou hodnotí severočeské derby

Most vstoupil do zápasu velmi dobře. Díky aktivitě si dokráčel pro první branku už ve třetí minutě zápasu. Ústí však dvěma brankami v prostřední části otočilo stav utkání ve svůj prospěch. Kovodemont zkusil ke konci zápasu hru bez brankáře, která se mu vyplatila.

Ztracený bod nás určitě mrzí, říká Jan Langhtaler

Ústí vstupovalo do zápasu jako favorit, ale bylo to právě ono, které po třech minutách prohrávalo. „Do začátku jsme vstoupili vlažně. Most je poslední, i když jsme věděli, že se trochu zvedá, ale i tak jsme to trošku podcenili. Takže první třetina z naší strany nestála za nic. Pak nám trenéři o přestávce docela vynadali, takže jsme se zvedli. Otočili jsme stav utkání na 2:1 a ve třetí třetině jsme opět polevili, a nakonec dostali vyrovnávací branku. Naštěstí jsme v nájezdech vyhráli,“ hodnotí utkání ústecký Jan Langthaler.

I přesto, že se nachází Kovodemont na poslední pozici, nejsou s ním zápasy pro žádný tým procházkou růžovým sadem. „Most byl pro nás těžkým soupeřem, protože je to derby. My víme, že Most hraje v soubojích velmi tvrdě. Není to rychlostní typ mužstva, ale spíš tvrdý a silný. Zvlášť s námi je to tvrdší, protože ty derby jsou občas vyhrocené,“ je si vědom důležitosti severočeského derby Langthaler.

Ústí tak kvůli brance v poslední minutě utkání získalo pouze dva body, i když před zápasem asi tajně doufalo v zisk všech tří. „Ztracený bod nás určitě mrzí. Udělali jsme tam dvě tři chyby v poslední buly. Prohráli jsme jí, pak jsme špatně pokryli jejich beka a ani jsme neměli Slávu Švancara před bránou pokrytého, což je hráč, který měl být pokrytý. Bohužel jsme to poslední střídání zkazili,“ řekl po zápase trochu smutně ústecký útočník.

I tak patří Ústí po podzimní části páté místo a na první celky neztrácí tolik bodů. „Teď jsme si akorát v kabině zhodnotili podzim, takže relativně spokojenost je. Určitě jsme mohli mít víc bodů, protože jsme některé zápasy zbytečně ztratili. Jako například s Hradcem nebo s Kovem. Jinak je relativní spokojenost,“ hodnotí podzimní část pozitivně Langthaler.

Všechny celky teď čeká zimní příprava, na čem asi bude muset Elba DDM zapracovat? „Ke konci podzimu jsme ztratili na disciplinovanosti, takže musíme zapracovat hlavně na té disciplíně a možná i na týmovosti, abychom byli pořádná parta. Když budeme parta a budeme spolu držet, tak si myslím, že půjdeme nahoru,“ říká závěrem autor vítězného gólu.

Naše hra nebyla na body, díky bohu za jeden, říká Tomáš Chyba

V loňském roce se Most probojoval do semifinále, ale letos se mu stále nedaří a přezimuje na předposlední pozici. „Určitě se nám nedaří, což je vidět i v tabulce, protože jsme na posledním místě. Máme pouze tři výhry. Řekl bych, že herně nehrajeme úplně špatně, bojujeme, snažíme se. Ale je tam velké množství individuálních chyb, není to úplně dokonale provedené. Důvod, proč prohráváme je také to, že se scházíme ve špatném počtu. Hodně lepíme sestavu, nejezdíme na zápasy v plné sestavě. Je to všechno dohromady,“ snažil se najít důvody neúspěchu Tomáš Chyba.

Do zápasu s Ústím však vstoupil jeho tým dobře, když šel ve třetí minutě do vedení, nakonec však padl po samostatných stříleních. „První třetinu jsme díky našemu gólmanovi, který chytal hodně dobře, vyhráli 1:0. Celkově jsme od druhé třetiny hráli hůř. Řekl bych, že celkově naše hra nebyla úplně na body, ale díky bohu za jeden bod,“ není i přes prohru Chyba úplně nespokojený.

I díky němu na samostatná střílení nakonec došlo. Připsal si totiž asistenci u vyrovnávacího gólu minutu před koncem. „Věděli jsme, že musíme trochu zatlačit. Já jsem to dostal na modrou čáru. Napřáhl jsem, Souky si tam lehl. Já jsem to chvíli podržel a viděl jsem u tyčky Švácu (Slavomír Švancar pozn. aut.), tak jsem mu to dal a naštěstí to tam padlo,“ popisuje vyrovnávací branku obránce Mostu.

Také Kovodemont nyní čeká zimní příprava. Na jaře má pak na programu celkem sedm zápasů, takže bodů bude pro něj ve hře ještě dost. „Určitě by to chtělo scházet se v takové sestavě, jaká byla proti Ústí. Protože jsme byli téměř kompletní a chyběl pouze jeden hráč. Musíme makat, dřít, jinak to nejde, jinak se nezvedneme,“ poukazuje Chyba závěrem na cestu k úspěchu.