CROSSDOCK Extraliga

Hradec šokoval Kladno, Letohrad doma zdolal Plzeň. V Mostě rozhodly až nájezdy

Sobotní zápasy CROSSDOCK Extraligy přinesly skvělou podívanou. O největší senzaci se postaral Hradec Králové, který na svém hřišti rozstřílel sedmi góly favorizované Kladno, domácí porážku nepovolil ani Letohrad, jenž přehrál Plzeň, kdy z pouhých deseti střel vstřelil čtyři branky.

TJ Kovo Praha vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Pátek (Bravenec), 30. Wurdák (Franěk, Valenta), 39. Ruda (Zeman) – 7. Bucek (Urbanec), 16. Březina (Česák, Vlasák), 21. Zajíček (Březina), 34. Česák (Březina).

Souboj dvou týmů z chvostu tabulky byl k vidění v Praze. Tam totiž dorazilo Autosklo, které chtělo potvrdit výsledek z posledního zápasu a i díky tomu se v hlavním městě ujalo vedení. Na gól Bucka však velmi rychle odpověděl Pátek, a tak se do druhého dějství šlo za nerozhodného stavu. O vítězi nakonec rozhodla druhá třetina, ve které se díky Březinovi a Zajíčkovi Pardubičtí dostali do dvoubrankového vedení. Na snížení Wurdáka následně zareagoval Česák, ani následné vykřesání naděje z hokejky Rudy nestačilo. Kovo padlo před vlastními fanoušky 3:4 a na předposlední Ústí ztrácí již pět bodů.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC ALPIQ Kladno 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Šimůnek (Fišer, Tesař), 7. Šimůnek (Fanderlík, Tesař), 16. Svoboda (Mitra, Švanda), 22. Hudeček (Hrabica, Bacovský), 23. Šimůnek (Ježek, Fišer), 32. Šimůnek (Fišer), 35. Novák (Bacovský, Hudeček).

Největší překvapení sobotního dne se zrodilo na východě Čech. Rozjeté Kladno v pozici favorita zamířilo do Hradce Králové, odkud si chtělo odvézt tříbodový zisk. Jenže ne vše fungovalo podle představ. Již v první třetině se domácí zásluhou Šimůnka dvakrát prosadili a v prostředním dějství dalšími třemi brankami rozhodli. Kladno se v Hradci prosadit nedokázalo a nakonec si odvezlo debakl 0:7. Nejvíce se dařilo již zmíněnému Josefu Šimůnkovi, který do sítě Jirotky poslal hned čtyři branky!

HBC Rondo Most vs. HBC Rakovník 1:2 po nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Krajíček (Bačák) – 18. Pospíšil (Švancar, Schnaubelt), rozh. náj. Schnaubelt.

Na hřiště severočeského Mostu vyrazil za dalším bodovým ziskem Rakovník, který se chtěl odrazit od kvalitních výkonů v předchozích zápasech. Diváci v Mostu se úvodní branky dočkali až ve druhé třetině, kdy hosty poslal do vedení Pospíšil. Celek Ronda však ještě v téže části zápasu srovnal a nakonec dotáhl duel alespoň do nájezdů. V dovednostní disciplíně se však více dařilo celku z Rakovníka, rozhodujícím nájezdem trefil bonusový bod na stranu hostí Schnaubelt.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Plzeň 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Vychytil (Věchet), 17. Lajčiak (Košťál), 17. Cvejn (Lajčiak), 45. Cvejn (Macháček)– 42. Hanuš.

V letošní sezoně trápící se Letohrad je zpátky! Na domácí půdě se po skvělém výkonu výsledkově chytil proti mírně favorizované Plzni. Domácí odstartovali cestu za třemi body gólem Vychytila již v první třetině, náskok krátce po pauze ještě navýšili po vyhrané buly a střelou z vrcholu kruhů Lukáš Lajčiak s Cvejnem. Když už se zdálo, že se Plzni podaří zdramatizovat závěr duelu po gólu Hanuše, přišel s druhou trefou v zápase a pečetí letohradského vítězství Jakub Cvejn, jenž pohodlně trefil odkrytou klec plzeňské svatyně. Jeleni se v tabulce posunuli na zisk jedenácti bodů.