CROSSDOCK Extraliga

Severočeské derby rozhodla až samostatná střílení, ve kterých bylo úspěšnější Ústí

Zápas kola přinesl napínavý průběh. Jako první šel ve třetí minutě do vedení Most. Ústí však vstoupilo do prostřední části aktivněji a otočilo skóre ve svůj prospěch. Dlouho drželo jednobrankové vedení, ale nakonec o něj přišlo minutu před koncem, když se trefil mostecký Švancar.

Most vlétl na svého soupeře a dostal se do vedení

Most vstoupil do utkání aktivněji a už ve třetí minutě z toho vytěžil první branku zápasu. O tu se postaral Jan Plachý, který vymetl horní růžek Bandovy branky. Ústí po obdržené brance zabralo a srovnalo se soupeřem krok. Oba týmy si vytvořily několik dobrých šancí, ale ani jednu nedokázaly proměnit. Největší šanci Ústí měl Soukup a po něm také Horáček, ale v obou případech podržel svůj tým Brém. Také Banda na druhé straně se musel hodně ohánět a díky oběma maskovaným mužům bylo skóre po první třetině pouze 0:1.

Ústí dvěma brankami otočilo skóre na svoji stranu

První velkou šanci prostřední části měl opět Most, když se Jarkovský vytočil zpoza branky. Banda byl však na svém místě. O minutu později už mohla na hřišti vypuknout radost, když se za domácí trefil Miloslav Kváš. Vyrovnávací branka domácí tým nakopla a Ústí mělo jednu velkou šanci za druhou. Most se dostal do šance až díky přesilové hře.

Dlouhou dobu byl usazen v útočném pásmu, kde kombinoval, ale ideálně zakončit se mu nepodařilo. A tak se z další branky radovalo opět Ústí. Minutu a půl před druhou sirénou vybojoval Červinka výborně míček, který předložil Bímovi, ten našel na středu Martina Patzelta, který si položil gólmana a přesně zakončil.

Most srovnal minutu před koncem

První polovinu závěrečné části bylo opět lepší Ústí, které si vytvořilo několik šancí, ale ani jednu nedokázalo přetavit v gól. V závěrečných minutách ani jeden tým nechtěl udělat chybu, a tak byla k vidění hra ze strany na stranu a často se bojovalo pouze ve středním pásmu. Most se však nechtěl smířit s porážkou, a tak zvýšil tlak. Ke konci zkusil hru bez brankáře, která se mu vyplatila. Minutu před koncem se totiž mohl radovat z vyrovnávací branky Švancary.

Samostatná střílení začal mostecký Chyba, který se netrefil. Nakonec to byl jediný neúspěšný hráč. Ostatních pět mužů z pole totiž nedalo brankářům šanci a zakončilo přesně. Posledním úspěšným byl Jan Langhtaler, který tak rozhodl o vítězství svého týmu 3:2 s.s.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Kovodemont Most 3:2 s.s. (0:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Kváš (Soukup, Langthaler), 29. Patzelt (Bím, Červinka), rozh. náj. Langthaler – 3. Plachý (Bruštík, Chyba), 45. Švancar (Chyba, Chytrý).

Elba DDM Ústí nad Labem: Banda – Kváš, Poláček, Sedláček, Šilínek, Švanda, Kučera – Bím, Červinka, Horáček, Hubený „C“, Langthaler, Pilař, Soukup, Baxa, Patzelt, Gottfried.

HBC Kovodemont Most: Brém – Koudelka, Chyba, Plachý, Prokš, Zika, Böhm – Chytrý, Bruštík „C“, Procházka, Kopýtko, Švancar, Jarkovský, Krníček, Gremlica, Dlouhý, Drenčko.

Ohlasy trenérů:

Martin Havliš (Elba DDM Ústí nad Labem) – „První třetina byla z naší strany prospaná, špatná. Nebyl pohyb, nebyla střelba. Bylo to, jakoby mančaft, který trénoval celý podzim, úplně zapomněl na to, co má předvádět. Zhruba od nějaké čtvrté páté minuty druhé třetiny se tým dostal do zápasu a začal na hřišti předvádět alespoň zlomek toho, co umí a co má natrénováno. Škoda toho konce, pro nás je to určitě ztracený bod, protože jsme měli zápas rozhodnout už dřív. Šance na to byly. Každopádně za celý podzim vyznívá hodnocení trochu do pozitiva, ale určitě máme přes zimu na čem pracovat, aby to bylo na jaře ještě lepší.“

Jiří Plachý (HBC Kovodemont Most) – „Nakonec je pro nás bod dobrý. Ale je to škoda, protože jsme začali dobře. Dali jsme na 1:0, měli jsme šanci přidat ještě další góly, ale to se nám nepovedlo. Ústí pomalu převzalo iniciativu. Ve druhé třetině bylo lepší a po našich individuálních chybách skóre otočilo. Ve třetí třetině jsme to stáhli na dvě lajny, dostali jsme se trochu víc do hry a naštěstí jsme vyrovnali. Nájezdy jsou bohužel loterie. Jejich hráči to však třikrát udělali výborně.“