CROSSDOCK Extraliga

Kdo ovládne zápas kola a zároveň severočeské derby? Favoritem je Elba DDM!

Poslední kolo podzimní části přinese severočeské derby, ve kterém se proti sobě postaví Elba DDM Ústí nad Labem a HBC Kovodemont Most. Ústí se aktuálně nachází na pátém místě tabulky a rádo by si během zimní přestávky uchovalo co nejmenší ztrátu na vedoucí týmy.

Oba týmy od sebe v tabulce dělí čtrnáct bodů

Ústí se nachází na pátém místě tabulky a na nejlepší trojici ztrácí pouze tři body. Kovo s Kertem, kteří se nacházejí před ním, mají ale odehráno o jedno utkání více. Z druhé strany dýchá Elbě DDM na záda Plzeň, která zaostává o pouhý bod. V posledním kole narazilo Ústí na Pardubice, se kterými prohrávalo už po první třetině 0:2. Elba DDM ve třetí třetině dvakrát snižovala, ale Autosklo dalo také dvě branky a připsalo si proti Ústí druhou výhru, tentokrát na svém hřišti 4:2.

Nyní čeká Elbu DDM poslední Most, nikdo z týmu však neočekává lehký zápas. „Poslední utkání si budeme chtít užít a dáme do něj všechno. Most je sice poslední v tabulce, ale svoje utkání prohrává malým rozdílem a bojuje do konce zápasu, proto utkání nebude jednoduché. Cíl pro domácí utkání je jednoznačný - 3 body,“ říká před utkáním strážce ústecké svatyně Zdeněk Banda.

První utkání vyznělo jasně pro Ústí

V loňské sezoně dokráčel Most až do semifinále, ale letos se mu pořád nedaří a stále se nachází na posledním místě tabulky. Na svém kontě má tři výhry a devět proher. Dvakrát slavil na domácím hřišti, když porazil Letohrad (3:1) a Hradec (5:2). Překvapivou výhru si přivezli Mostečtí z Prahy, když porazili Kert na jeho hřišti 2:1. Naposledy hrál Kovodemont před čtrnácti dny, kdy se mu do cesty postavil Hradec. Odveta na jeho hřišti se mu nepodařila a podlehl mu 0:3. Zda mu zápasová pauza prospěla, či nikoliv, se ukáže v sobotu proti Ústí.

První vzájemný zápas spolu sehrály tyto dva týmy 23. října. Jako první šli do vedení hosté z Ústí nad Labem, ale Most dokázal o tři minuty později srovnat, a tak byl zápas po první třetině vyrovnaný 1:1. Elba DDM přidala po dvou gólech v dalších dvou třetinách a zvítězila 5:1. O dvě branky se postaral Jan Štěpánek a po něm také Lukáš Soukup. Druhý jmenovaný se nachází za Tomášem Wróbelem na druhém místě v kanadském bodování. Zda se ho Mostu podaří zastavit, zjistíme v sobotu od 11:00 hod.