CROSSDOCK Extraliga

Po začátku sezony jsme měli hlavy až moc nahoře, je si vědom sudoměřický Kaluža

CROSSDOCK Extraliga letos svedla v polovině října proti sobě poprvé za sezonu dva stejné celky, Rakovník totiž dvě kola nazpět cestoval do Sudoměřic, které zase minulý víkend zajížděly do středních Čech.A bilance těchto soupeřů je po sobotním odpoledni vyrovnaná, jelikož Jihomoravané oplatili Rakům

Pro Sudoměřice se střetnutí začalo vyvíjet dobře a na začátku druhé třetiny se dostaly do dvoubrankového pohodového vedení. Poté však přišel nečekaný herní kolaps a hladké vyrovnání domácích. „Nevím, jestli to bylo najednou nějaké podcenění soupeře vyplývajícího z výsledku, v tomto sportu hraje také velkou roli i hlava. V Rakovníku se hraje vždy těžce, jsme tak hodně rádi, že se nám tam podařilo zvítězit a oplatit jim jejich porážku u nás,“ říká Jan Kaluža.

Výsledek 5:2 pro hostující tým se tak vlastně po týdnu opakoval, jelikož Raci na jihu Moravy také dokázali pětkrát skórovat a jen dvakrát inkasovat. „S tím prvním zápasem jsme nemohli minulý víkend už moc kalkulovat. Nám se totiž nepovedl celý víkend, podcenili jsme jak zápas s Mostem, tak také právě s Rakovníkem. Na tréninku jsme si ale všechno vysvětlili, jeli jsme si tak jednoznačně pro tři body, což se povedlo,“ těšilo hostujícího útočníka.

Doufám, že je nezdravé sebevědomí pryč

Právě Kaluža vsítil dvě branky a nakonec i rozhodující, tedy tu na 2:3 z pohledu domácích, a to poměrně s velkou náhodou. Od pravého rohu se totiž branky příliš nedávají, sudoměřický hráč však z hodně ostrého úhlu dokázal procedit míček mezi brankářem a přední tyčkou za brankovou čáru a výrazně tak zase uklidnil hru svého celku. „Byla to skutečně náhoda, cíleně jsem totiž přihrával, nakonec to ale skončilo v bráně,“ přitakává.

Sudoměřice si tak ve středních Čechách zase trochu zvýšili sebevědomí. Po skvělém úvodu do ročníku totiž přišel viditelný výsledkový a tedy i herní propad. „Bylo to jak těmi týmy, proti kterým jsme hráli, tak také tím, že máme hodně mladý tým. Na začátku sezony jsme třikrát vyhráli, byli jsme první v tabulce, takže to nám trošku dalo hlavy až moc nahoru,“ přemýšlí Kaluža a pokračuje: „Doufám, že teď je tohle nezdravé sebevědomí pryč, začneme opět hrát svoji hru a play-off uděláme!“

Sudoměřice čeká v neděli další ostrý test, možná ten nejtěžší. Den po Československém Superpoháru totiž proti Jihomoravanům nastoupí úřadující mistr, tedy pražský Kert Park. „Venkovní vítězství je pro nás skvělé, silní jsme totiž hlavně doma, takže tohle nám na psychiku určitě pomohlo,“ uzavírá Kaluža. Potvrdí svá slova domácí i v poslední den tohoto týdne?