CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřicím se povedla vendeta a Rakovníku oplatily porážku stejnou mincí!

CROSSDOCK Extraliga pokračovala tento víkend svým osmým kolem a zápas kola tentokrát naší redakci zavedl poprvé v ročníku do Rakovníka, který přivítal Sudoměřice. Vzhledem k tomu, že tento souboj se odehrál i před týdnem.

Sudoměřice se ujaly vedení

Prvních dvacet minut přineslo už od začátku hodně svižnou hru s několika akcemi na obou stranách, přičemž střelecky produktivnější byli hosté, kteří se chtěli co nejdříve dostat do vedení. O nějaký brzký gól se však nakonec nejednalo, nicméně i tak pro Sudoměřice velice cenný, a to když se v polovině první třetiny prosadil Jakub Štefek. Do první sirény už se nic závažnějšího nestalo, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení hostů.

Rychlá branka, kolaps, pak opětovné nastartování

Začátek druhé periody byl pro Jihomoravany jako z říše snů, jelikož už po necelé půl minutě hry vypálil Jan Kaluža a stav utkání byl rázem 0:2. Hosté to však následně jednoznačně podcenili a vypadli zcela z koncentrace. Nejprve totiž prudkou střelou od modré čáry snížil Milan Schnaubelt a poté šikovně protáhl míček do útoku Slavomír Švancar, nahrál před branku, kde vyrovnával Jan Střeska!

Středočechům to pochopitelně nestačilo a snažili se hnát dopředu i nadále, dokonce se dostali i do dalších slibných šancí. Změnu skóre to ale nepřineslo, takže to nakonec byli znovu hosté, kteří strhli vedení na svoji stranu. Byl to opět Jan Kaluža, který tentokrát pálil z hodně ostrého úhlu, ovšem úspěšně - 2:3!

Na hřišti se přiostřilo, domácí drama neudělali

Úvod třetí části se mohl začít vyvíjet pro domácí velice dobře, protože měli k dispozici početní výhody, a to dokonce i jednu dvojnásobnou! I přes několik prudkých střel od Pospíšila se ale vyrovnání přihlížející diváci nedočkali, takže se postupně do hry dostali znovu hosté. K vidění bylo jak hodně ostrých soubojů, tak i střeleckých pokusů.

Úspěšní však byli už jenom zmiňovaní hosté, a to když využil hrubku v rozehrávce Rakovníku Matěj Fraňo a chvíli před koncem vypálil z pravého kruhu Michal Tóth. Sudoměřice tak oplatily Rakům týden starou porážku a domů se jim odjíždělo výrazně veseleji.

HBC Rakovník vs. SK Sudoměřice 2:5 (0:1, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 20. Schnaubelt (Pospíšil), 23. Střeska (Švancar, Pospíšil) – 9. Štefek (Hruboš), 16. Kaluža (Hruboš), 29. Kaluža (Tóth M.), 37. Fraňo, 42. Tóth M. (Nohál).

Střely: 25:21, vyloučení: 4:7, využití přesilovek: 1:0, oslabení: 0:0, diváků: 61, rozhodčí: Koskuba, Šulo.

HBC Rakovník: Gerlich (Polakovič) – Střeska, Cafourek, Sunkovský, Suchý - M. Tvarůžek, Sýkora, Kopecký, Pospíšil, Švancar, Schnaubelt, Pechanec, Hildebrand, Martínek, Kučaba.

SK Sudoměřice: Terna (Dekány) – Liška, Tóth D., Kudláč, Tóth M., Studénka, Toman - Hruboš, Kaluža, Fraňo, Nohál, Štefek, Helešic, Navrátil, Havlík, Pichler, Slanina.