CROSSDOCK Extraliga

Závěrečná kapitola podzimu je tady! Uspěje nováček na půdě obhájce titulu?

Nesmírně zajímavá podzimní část CCM Extraligy má před sebou poslední kolo letošního roku. Během závěrečného listopadového víkendu mohou fanoušci navštívit šest extraligových hřišť, které nabídnou opravdu bohatý program.

Sobota

Elba DDM Ústí nad Labem vs. Kovodemont Most, sobota 26.11. v 11:00

V našem zápase kola budeme v sobotu od 11 hodin dopoledne sledovat východočeské derby, v rámci kterého Elba Ústí nad Labem vyzve Kovodemont Most. Obě mužstva se spolu potkala v letošním ročníku přesně před měsícem, z prvního derby mají Mostečtí svému soupeři co vracet. Poslední tým extraligové tabulky sice dokázal velmi rychle zareagovat na gól Hubeného, do konce utkání ale skórovali již pouze hráči Elby. Ústí zvítězilo poměrem 5:1 a i do posledního podzimního kola bude vstupovat v pozici favorita.

Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Rakovník, sobota 26.11. ve 13:00

Souboj mistra s nováčkem. Přesně s tímto názvem se v pardubických Polabinách představí Rakovník, který po špatném vstupu do soutěže i nadále bojuje o místa na chvostu tabulky. A co hůře, oproti konkurentům má již nyní odehráno o tři zápasy víc, do konce základní části si zahraje již jen pětkrát. První z těchto pěti duelů si odbyde na půdě úřadujícího šampiona, kde se pokusí vrátit Autosklu porážku z prvního vzájemného zápasu.

ALPIQ Kladno vs. SK Sudoměřice, sobota 26.11. ve 14:00

Již jistý podzimní mistr z Kladna bude chtít zakončit rok 2016 vítězstvím, Sudoměřice však vzhledem k postavení v tabulce tři body taktéž potřebují jako sůl. Kladenští hokejbalisté disponují nejlepší obranou v celé CCM Extralize, vždyť za čtrnáct zápasů dostali pouhých dvaadvacet branek. Dále se Kladenští mohou spolehnout na služby svého útoku, hrozit může opravdu každý. Sudoměřice naopak nezažívají zrovna nejlepší období, po dobrém startu vypadly z postupové osmičky a na závěr podzimu si chtějí spravit chuť na lídrovi tabulky.

HBC Plzeň vs. SK Hokejbal Letohrad, sobota 26. 11. v 16:00

Pikantní souboj o pozice ve středu tabulky proběhne v Plzni. Letohrad v posledním střetnutí nedokázal na vlastním hřišti porazit Hradec Králové, Západočeši si v minulém kole nečekaně vyšlápli na doposud suverénní Kladno. V duelu tabulkových sousedů, které od sebe dělí pouhý bod, Plzeň spoléhá zejména na domácí prostředí, čehož bude chtít stoprocentně využít. I v prvním vzájemném střetnutí měla Plzeň k bodovému zisku dobře nakročeno, po dvou slepených gólech Teplého a Halbrštáta ale odjela z Letohradu poražena. Vydaří se odveta?

HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988, sobota 26.11. v 16:00

Poslední podzimní kolo přinese řadu zajímavých soubojů, mezi ně musíme rozhodně přičíst i souboj Kert Parku s Hradcem Králové. Tým z hlavního města chce navázat na zlepšené výkony z posledních duelů, kdy na vlastním hřišti dokázal přestřílet lídra a v duelu s Kladnem ještě na začátku třetí třetiny vedl. I Hradečtí jsou po posledním kole v dobrém rozmaru a věří si, že v Praze dokáží navázat na předchozí výsledky a ještě se více přiblížit účasti ve vyřazovacích bojích.


Neděle

HBC Rakovník vs. SK Sudoměřice, neděle 27.11. v 11:00

Hokejbalový rok 2016 bude zakončen v Rakovníku. Nováček nejvyšší soutěže bude muset být v permanenci po sobotním vystoupení v Pardubicích hned následující den, čeká ho totiž důležitý souboj se Sudoměřicemi. V duelu devátého a desátého týmu tabulky půjde o body, které celky potřebují před finišující základní částí v boji o play off. Navíc v prvním vzájemném duelu dokázal Rakovník zvítězit 2:1 a s vlastními fanoušky by se chtěl rozloučit podobným způsobem.