CROSSDOCK Extraliga

Názory expertů: Pardubický restart a kladenská jízda. Plzeň doma neprohraje

V rámci tradiční rubriky tipů hokejbalových expertů před dalším kolem CROSSDOCK Extraligy jsme pro tentokrát zabrouzdali do mládežnických reprezentačních vod za trenérem šestnáctky Jiřím Christem, volno mají hokejbalisté Mostu.

Pátek 20.10.

HBC ALPIQ Kladno vs. TJ KOVO Praha

Jiří Christ (trenér reprezentace U16): Zde to vidím naprosto jasně. ALPIQ je na tom hodně dobře a myslím si, že Kovo zde nemá šanci. Jednoznačné utkáníí, ve kterém kladenští hokejbalisté nezaváhají a připíší si do tabulky tři body.

Čestmír Bruštík (útočník HBC Rondo Most): Kladno je v domácím prostředí hodně silné a perfektně mu funguje obrana. Kovo bude nepříjemný soupeř, ale myslím, že všechny body získá Kladno.

Tip redakce: Zde se překvapení nezrodí. Jediný sobotní zápas nabídne kvalitní hru kladenského týmu před vlastními fanoušky. ALPIQ potvrdí tabulkové postavení a pohodu z posledních zápasů a připíše si do tabulky po hladkém průběhu další tři body.

Sledujte utkání živě na onlajnech -> ZDE!

Sobota 21.10.

HBC Rakovník vs. SK Sudoměřice

Jiří Christ: V obou týmech mám řadu kamarádů, takže bych to přál oběma (směje se). Tady je ale těžké tipovat. Sudoměřice budou chtít získat důležité body z venku, ale Rakovník doma nedá nic zadarmo. Tipuji remízu, o vítězi rozhodnou až samostatné nájezdy.

Čestmír Bruštík: Rakovník posílen výhrou v Sudoměřicích bude mít určitě víc psychické pohody, soupeř naopak bude chtít odvrátit dvě porážky z minulého víkendu. Domácí vyhrají po samostatných nájezdech.

Tip redakce: Repríza utkání minulého, ve kterém dokázal Rakovník letos kvalitně hrající tým Sudoměřic zaskočit a po výsledku 5:2 bral tři body. A podobný průběh lze očekávat i v odvetném střetnutí. Rakovník doma potvrdí výsledek z posledního zápasu a připíše si další tříbodový zisk.

HC Kert Park Praha vs. HBC Hradec Králové 1988

Jiří Christ: Kert Park se v pražském derby rozjel a doma zvítězí. Měl jsem možnost vidět televizní utkání s Letohradem naživo, teď už ale Kert Park nezaváhá a tři body tak zůstanou na Lužinách.

Čestmír Bruštík: Kert Park je jedním z favoritů celé soutěže a svou sílu dokazuje již v průběhu sezony, na druhou stranu se Hradec může spolehnout na svou legendu Petra Nováka, který pořád předvádí skvělé výkony. Ale myslím, že domácí budou úspěšní za tři body.

Tip redakce: Bitva se vším všudy. Asi tak lze charakterizovat utkání mezi Kert Parkem a Hradcem Králové. Souboj prvního s druhým týmem tabulky nabídne parádní podívanou, na které nesmí hokejbaloví fanoušci chybět. A výsledek? Ač Hradec letos opravdu válí, na Lužinách mu to na body jen těsně stačit nebude. Kert Park již další domácí zaváhání po utkání s Letohradem nepovolí a zvítězí.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. SK Hokejbal Letohrad

Jiří Christ: Těžká volba. I přesto, že v Pardubicích je to v letošní sezoně všelijaké, mají v týmu řadu zkušených reprezentantů a další výsledek si ujít nenechají. Pardubice to urvou a zvítězí.

Čestmír Bruštík: Pardubice a Letohrad určitě v tabulce nejsou tam, kde by před začátkem sezony oba týmy chtěly. Bude to vyrovnané utkání, které si ale domácí tým pohlídá a získá tři body.

Tip redakce: Další z východočeských derby je tady. Oba celky do něj budou vstupovat v naprosto odlišném psychickém rozložení. Letohrad, který žije v euforii z vítězství na hřišti Kert Parku proti Pardubicím, které schytaly nepříjemný výprask v Ústí nad Labem. Vyrovnaná bitva v Polabinách tentokrát vítěze v řádné hrací době nepozná a diváci tak budou svědky samostatných nájezdů.

HBC Plzeň vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Jiří Christ: Podle mě další jednoznačná záležitost. Plzeň na svém povrchu nemůže jinak než zvítězit za tři body, zde nemám na tip ani jinou volbu. Ústí si na bodový zisk bude muset počkat.

Čestmír Bruštík: Ústí jede do Plzně posíleno vysokou výhrou z domácího utkání s Pardubicemi, Plzeň si zase bude chtít spravit chuť po prohře s Kladnem. Domácí neprohrají, ale bonusový bod si připíší hosté po nájezdech.

Tip redakce: Následující kolo CROSSDOCK Extraligy hokejbalu nabídne velkou várku hokejbalových bitev, které stojí za to sledovat. Mezi ně bezpochyby patří i duel mezi Plzní a Ústím nad Labem. Elba si doma pohrála s Pardubicemi, nyní ale skvělý výkon v Plzni nepotvrdí a domů odcestuje s prázdnou. Plzeňští naopak vylepší bídné umístění v dolní polovině tabulky.

Sledujte všechny duely živě na onlajnech -> ZDE!