CROSSDOCK Extraliga

Střípky ze CCM extraligy. Hradec se v derby probrodil ke skalpu Letohradu

Dne 17. 11. jsme si jako již tradičně připomínali Den boje za svobodu a demokracii a mnozí z nás si užívali den volna, na rozdíl od hráčů hned čtyř týmů CCM extraligy, kteří ve svátek rozehráli své zápasy v Rakovníku a také v Plzni.

„Fiflenka“ Kráčina

Čtvrteční zápas mezi domácí Plzní a hostujícím Kladnem jsme měli možnost sledovat v přímém přenosu na televizním kanálu ČT Sport. Když víte, že budete v televizi, tak si zpravidla vezmete ten nejlepší kus z vašeho šatníku nebo si dokonce pouze kvůli „televizi“ koupíte něco hezkého na sebe. Stejně tak se zachoval i brankář Plzně Petr Kráčina, který si pro tento zápas pořídil nové brankářské rukavice, aby mu to v televizi slušelo. A nejen, že mu to opravdu slušelo, ale dokonce mu to i slušně chytalo, čímž „Kráči“ vyvrátil staré brankářské pravidlo: Když už exkrement chytáš, tak musíš alespoň dobře vypadat!

Jen růžová to může být.. ale nestačilo to

„Můvembr“ je tu, a tak raci zrůžověli. Ve čtvrtek nasadili na pražské Kovo snad všechen možný kalibr, dokonce si dali na růžové dresy své přezdívky, ale ani tak to na výhru nestačilo. A když na porážku vos nestačil ani Myslivec, který vstřelil jediný gól Rakovníku, tak začal úřadovat Bravenec. To víš, totiž ten Bravenec hokejbalista, ten se mě neptá, neptá, dva góly a jednu asistenci dá, ať se chechtám, nechechtám.

Pepa má narozeniny, my máme…

Plzeňský lodivod Josef Kadaně oslavil před nedávnem jubileum kulaté jak hokejbalový balónek. K půlstoletí mu během druhé přestávky čtvrtečního utkání popřál plzeňský hokejbalový klub. Největší dárek mu však hokejbalisté Plzně přichystali po skončení celého zápasu, neboť porazili favorizované Kladno 2:1. Za největšího gratulanta bychom mohli bezesporu označit Michala Průchu, který se postaral o obě branky domácích, a tak si brankář Kráčina i celá plzeňská družina před kamerami dokráčeli pro velecenné tři body.

Místo hokejbalu vodní pólo?

Hrát se v sobotu v Letohradu s o trochu větším míčem a bez hokejek, tak by si východočeské derby leckdo zřejmě spletl se zápasem ve vodním pólu. Vydatný déšť se postaral o pěkné brouzdaliště, na kterém se nakonec ke třem bodům probrodili hráči s červenými čepičkami z Hradce Králové a podruhé tak opanovali derby. Sice se brodilo, ale kalhoty nikdo nestahoval.