CROSSDOCK Extraliga

Světový pohár hráčů do 16 let budou hostit Zlín a Přerov!

Nedávno se na oficiálních stránkách Mezinárodní hokejbalové federace objevila pro české hokejbalové fanoušky potěšující zpráva. Do České republiky totiž zamíří světový pohár kategorie U16. Nejlepší mladé hokejbalisty na světě uvidí v akci Zlín a Přerov.

Vrchol letošní sezony pro hráče do 16 let uvítá Česká republika, do níž se tak juniorská světová akce vrací po více jak pěti letech. Juniorské MS se totiž naposledy v České republice uskutečnilo v roce 2012 ve Strakonicích a Písku. „ISBHF s potěšením a poctou informuje o tom, že v roce 2018 bude Česká republika hostit světový pohár hráčů do 16 let. Od 28. června do 1. července budou hráči narozeni od 1.1. 2002 nebo později, v mnoha případech reprezentovat své národy poprvé na světové scéně,“ uvedla informaci na svých webových stránkách www.isbhf.com mezinárodní hokejbalová federace.

Mnoho talentovaných hokejbalistů se vůbec poprvé představí na mezinárodní akci v reprezentačním dresu a ISBHF je šťastná, že právě Česká republika bude u turnaje, na kterém se rodí budoucí velké hokejbalové hvězdy. „ISBHF má absolutní jistotu, že čeští hostitelé zajistí perfektní pořadatelství. Člověk se musí vrátit pouze o pár měsíců nazpět, kdy v Pardubicích uspořádali nezapomenutelné mistrovství světa mužů a žen, jež se setkalo s mimořádným úspěchem,“ upozorňují členové mezinárodní hokejbalové federace na isbhf.com.

Turnaj ve Zlíně a Přerově ponese název World Cup, protože v únoru bylo rozhodnuto, že mistrovství světa bude z důvodu rozvoje mezinárodního mládežnického hokejbalu a většího zapojení týmů přetransformováno na světový pohár, jenž se bude konat každý rok. Toho se na konci sezony podle aktuálních informací zúčastní 7 - 8 týmů včetně dvou kanadských výběru: Kanada-Východ a Kanada-Západ, navíc přibude 4 - 5 týmů žen do 20 let!

Separováním kategorie U16 se sníží náklady a zrychlí průběh šampionátů

Tento šampionát je bezprecedentní jak v rozsahu, tak ve svém měřítku, protože se ve dnech 4. - 8. července koná ještě mistrovství světa hráčů do 18 a 20 let v kanadském St. John`s! Separováním kategorie U16 z mistrovství světa U18 a U20 je zajištěno, že světové šampionáty juniorů bude možné uspořádat během 4 - 5 dnů, tím se tak sníží náklady na pořádání tak vrcholné a významné akce nejen pro samotné organizátory, ale i pro národní týmy.

World Cup reprezentačních výběrů do 16 let se bude konat v krásném, historickém regionu Moravy, který se nachází na východní straně České republiky a blízko hranic se Slovenskem. Tím se tak očekává i velký „atak“ slovenských fanoušků. Na světovém poháru ve Zlíně a Přerově tak můžeme očekávat spoustu energie při českých a slovenských konfrontacích! Obě pořadatelská města Zlín a Přerov jsou od sebe vzdáleny zhruba pouze jen 30 minut. Zlín je jedinečný a zajímavý, světoznámý Tomáš Baťa zde například v roce 1894 založil obuvnickou továrnu a značka Baťa se stala jednou z nejúspěšnějších na světě.