CROSSDOCK Extraliga

CROSSDOCK Extraliga nabídla ústeckou kanonádu, pražské derby v moci Kert Parku

Opět po týdnu se představil hokejbal na obrazovkách České televize, a navíc další hrací víkend oživily dva zápasy kola! V tom prvním na sebe narazily dva pražské celky, ve druhém se pak představilo Kladno a Plzeň, které dohrávaly zápas 5. kola.

Pátek 13.10.

Zápas kola: TJ Kovo Praha vs. HC Kert Park Praha 3:6 (1:2, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Šlehofer (Svoboda), 29. Franěk (Winter), 44. Valenta (Svoboda) – 6. Wróbel (Fejfar, Kruček M.), 15. Kruček J., (Wróbel, Nýdl), 17. Kovář (Wróbel, Nýdl), 19. Dejneka (Kruček M., Fejfar), 27. Kruček M. (Fejfar, Javorka), 38. Zvonek (Kruček M.).

Vyloučení: 6:5, využití: 2:0, oslabení: 0:0.

Pražské derby bylo na programu už v pátek třináctého. Favorit utkání Kert Park šel jako první do vedení. Netrvalo to ale dlouho a Kovo vyrovnalo. Hosté však zabrali a čtyřmi slepenými brankami se dostali do velmi dobrého náskoku, který dokázali udržet. Domácí Kovo svými dvěma góly upravilo pouze výsledek na konečných 3:6. I po dalším hracím víkendu tak zůstanou pražské týmy na opačných pólech tabulky.

Sobota 14.10.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Rakovník 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Fišer (Bacovský), 11. Novák (Bacovský), 22. Ježek (Hudeček, Šimůnek), 39. Ježek.

Střely: 27:25, vyloučení: 1:4, využití: 2:0, oslabení: 0:0.

Také v prvním sobotním utkání ukázal Hradec jasně, kdo je v zápasu favoritem. V první třetině si vybojoval dvoubrankový náskok, který v dalších částech ještě navýšil. Svého soupeře téměř k ničemu nepustil a porazil ho tak jasně 4:0. Hradec Králové se i tak nadále drží na čele tabulky, kde šlape na paty prvnímu Kert Parku. Ten si však drží jednobodový náskok a nedovoluje královéhradeckým pirátům převzít vedení v CROSSDOCK Extralize.

SK Sudoměřice vs. HBC Rondo Most 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Štefek (Tóth D, Tóth M), 30. Tóth M. (Fraňo) – 7. Chytrý (Bruštík), 17. Bačák (Novák, Plachý), 32. Krajíček (Bačák, Plachý), 44. Bruštík.

Střely: 19:20, vyloučení: 4:3, využití: 1:0, oslabení: 0:0.

Na třetím místě se po dalším hracím víkendu drží Most, který se představil v Sudoměřicích. Zkraje druhé třetiny se dostal do dvoubrankového náskoku, ale domácí nesložili zbraně. Půl minuty před druhou sirénou vyrovnávali, ale ten, kdo dával branky v poslední třetině, byl opět Most. Sudoměřice na další góly svého soupeře odpovědět nedokázaly a připsaly si tak třetí letošní prohru.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 6:1 (1:0, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Soukup (Gruss), 22. Pilař (Červinka), 22. Bím (Sedláček, Javůrek), 26. Soukup (Červinka, Růžička), 30. Pilař (Bím), 36. Růžička (Štěpánek, Soukup) – 29. Förstl (Krejčí, Česák).

Střely: 26:25, vyloučení: 7:6, využití: 0:1, oslabení: 1:0.

Vysokou výhru si připsali hráči Ústí, kteří si smlsli na Pardubicích. Poprvé do vedení šla Elba DDM už ve čtvrté minutě, kdy se trefil dvougólový střelec Soukup. Další branky se diváci dočkali až o osmnáct minut později. Tentokrát se trefil Pilař, jehož branka byla nakonec vítězná, ale také on se dočkal v utkání ještě jednoho gólu. Autosklo vstřelilo branku až za stavu 4:0. Domácí jim však jasně ukázali, kdo je v areálu doma a konečný výsledek stanovili na 6:1.

Neděle 15.10.

Zápas kola na ČT sport: HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Plzeň 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Štěpáník (Soukup), 39. Štěpáník (Hnízdil D., Hrabár), 44. Barnošák (Šíma, Šícha).

Střely: 26:13, vyloučení: 4:3, využití: 2:0, oslabení: 0:0.

V zápasu kola, které bylo díky živému přenosu České televize velmi sledované, se čekala na gól dlouho. Štěpáník se prosadil až půl minuty před koncem druhé třetiny. Ten stejný hráč poslal Kladno o devět minut později do dvoubrankového vedení. ALPIQ přidal ještě jednu branku, konečné skóre 3:0 tak jasně mluví pro domácí, kteří se ale na výhru docela nadřeli. Pouze jednu branku totiž dali při vyrovnaném stavu hráčů a hned dvakrát využili přesilovou hru. Ostře sledovaný zápas tak zvládli a připsali si tři body do tabulky.

SK Sudoměřice vs. HBC Rakovník 2:5 (1:2, 1:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 1. Hruboš (Fraňo), 19. Fraňo (Kaluža) – 9. Schnaubelt (Gerlich), 14. Cafourek (Schnaubelt), 31. Cafourek (Pospíšil), 38. Hildebrand (Martínek, Tvarůžek), 45. Sýkora.

Střely: 25:24, vyloučení: 5:10, využití: 0:0, oslabení: 0:1.

Sudoměřice na svého soupeře doslova vlétly, první gól totiž vstřelily už po dvaadvaceti vteřinách. Rakovník se však rychlou brankou nenechal zaskočit, a ještě do konce první patnáctiminutovky se dokázal dostat do vedení. Domácí v prostřední části vyrovnali, ale Rakovník třemi brankami v závěrečné třetině rozhodl o svém vítězství. Sudoměřice tak zaznamenaly druhou víkendovou prohru, naproti tomu si Rakovník po jasné porážce od Hradce zlepšil náladu. Středočeši s rakem na hrudi zažívají velký vzestup a aktuálně se posunuli ze spodku tabulky až na 6. místo právě před Sudoměřice a Letohrad!