CROSSDOCK Extraliga

Kladenská defenziva vládne extralize! Znovu neinkasovala a Plzeň se tak snažila marně

CROSSDOCK Extraliga má po nedělním dopoledni za sebou další televizní duel. Ten byl tentokrát z Kladna, kde se domácí celek střetl s Plzní a už dopředu bylo jasné, že se oba týmy vybičují k takovému výkonu, aby se znovu uskutečnila často zmiňovaná reklama na hokejbal.

Vyrovnaná třetina plná střeleckých pokusů

První třetina přinesla zajímavou podívanou už od začátku utkání. Nepatrně mokrý plast nedělal problém ani jednomu z celků a hrál se tak hokejbal ve velkém tempu, který přinesl několik zajímavých střeleckých pokusů na obou stranách. Ani přes značné příležitosti se však skóre neměnilo a jinak tomu nebylo ani po první přesilové hře Plzně. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Jediná branka hosty zlomila

Mečouni dostali v průběhu prostřední části další výhody v podobě přesilových her, jenomže ty využity nebyly, takže se do hry postupně zpět dostalo Kladno. To začalo diktovat tempo hry a netrvalo tak dlouho, aby přišly i velké gólové příležitosti. Při první přesilové hře domácích sice ještě Štěpáník pálil pouze do Kráčiny, za pár minut ale při další početní výhodě domácích byl plzeňský, jinak velice dobře chytající gólman, překonán.

Třetí třetina v režii rysů

Jak se nakládá s přesilovými výhodami, ukázali domácí hostům znovu v polovině třetí části. A byl to znovu reprezentační forvard Štěpáník, který tentokrát zužitkoval dobrou přihrávku před branku a trochu se štěstím dostal míček za Kráčinu i podruhé. Hosté se pak už nedokázali dostat zpět do ofenzivní nálady, navíc potřetí inkasovali, kdy se k teči dostal Barnošák stojící u brankoviště a bylo tak rozhodnuto.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Plzeň 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Štěpáník (Soukup), 39. Štěpáník (D. Hnízdil, Hrabár), 44. Barnošák (Šíma, Šícha).

Střely: 26:13, vyloučení: 4:3, využití přesilovek: 2:0, oslabení: 0:0, diváků: 168, rozhodčí: Cícha, Uhlíř.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Hájek) – Soukup, Hrabár, Šícha, Voráček, Novák, Nosek – Štěpáník, D. Hnízdil, Špaček, Barnošák, Šíma, Šrámek, Prokop, Kohout, Procházka.

HBC Plzeň: Kráčina (Návara) – Vodrážka, Benedikt J., Hanuš, Benedikt O., Pokorný, Kavalír – Valenta, Gřonka, Kunzmann, Pauer, Pejchar, Ulč, Malý, Švarc, Majer.

OHLASY TRENÉRŮ:

Jaroslav Procházka st. (asistent trenéra Kladna): První dvě třetiny byly vyrovnané, rozhodovalo ale hlavně to, že jsme v těchto fázích hry hráli hodně oslabení a tím se Plzeň dostala do tempa. My jsme ale věděli, že hosté budou kvalitní, hodně napadají a nebylo to lehké, jelikož hodně vyhrávají i osobní souboje. Ve třetí části už rozhodla zřejmě naše větší vůle a také to, že Plzni došly trochu síly.

Michal Edl (hlavní trenér Plzně): První třetina byla taková, jakou bychom si proti Kladnu představovali. Vůbec se nám ale nedařilo v nabídnutých přesilových hrách. Měli jsme jich dostatek, abychom alespoň jednou skórovali, jenomže se tak nestalo a gól z početní výhody pak dávali jenom domácí… Kdyby se to povedlo i nám, vypadalo by to také jinak. Jenomže my jsme po našich zbytečných faulech nabídli Kladnu vedení, to se ho ujalo a už nepustilo.