CROSSDOCK Extraliga

Po týdnu další televizní duel! V neděli dopoledne ho obstará souboj Kladna s Plzní

CROSSDOCK extraliga na sebe po týdnu opět strhne velkou pozornost. V neděli dopoledne se totiž po týdnu opět objeví na obrazovkách ČT Sport, jelikož v živém vysílání bude divákům nabídnut zajímavý duel ze středních Čech, a to mezi Kladnem a Plzní.

Kladno neprohrává a drží si dobrá čísla

Kladenští hokejbalisté už se několik let drží v české špičce, poslední dva roky jim ale titul unikl a navrátit se ho do svých rukou tak Středočeši musí pokusit zase letošní sezonu. A samotný vstup do nového ročníku mohou počítat jako ten úspěšný. Za sebou totiž mají sice nejméně utkání z celé jedenáctičlenné skupiny, i tak je ale jejich bilance převážně pozitivní. Ze čtyř zápasů totiž mají devět bodů a teoreticky tak ještě mohou po dorovnání zápasů s Kertem, potažmo Hradcem Králové, ulovit průběžnou první pozici. To ale není aktuální téma, Rysové se totiž nyní musí starat o to nejbližší, nedělní, utkání doma s Plzní.

Domácí zdobí i dobrá domácí bilance a pevná defenziva, protože zatím společně se svým brankářem inkasovala jen sedmkrát. A pro obrany ostatních týmů je zase hrozící kladenská ofenziva, útočná mašina totiž nasázela už dvaadvacet branek!

Plzeň se zatím hledá a čeká na druhou výhru

Mečouni nezačali ročník vůbec špatně, vždyť doma porazili Sudoměřice, které se jinak v dalších zápasech rozjely a jsou pro ostatní celky tuhým soupeřem. Západočeši pak naopak vyhořeli v defenzivě a v Mostě obdrželi šest branek, což jejich radost z povedeného vstupu do nové sezony pokazilo.

V posledních dvou zápasech už ale Plzeň začala ukazovat svoji sílu. Na hřišti Kert Parku brala nečekaně bod a z východních Čech, přesněji z Pardubic, si vezla dva za výhru po samostatných nájezdech. V neděli před polednem to tak bude převážně na hostech, zda na Kladně dokáží překvapit a před tisíci diváky u televizních obrazovek obrat favorita o body! Povede se jim to?

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Plzeň, 10:00, ČT SPORT