CROSSDOCK Extraliga

Pražské derby patří Kert Parku! Kovu dovolil jen vyrovnání, pak vládl loňský mistr

CROSSDOCK Extraliga hokejbalu přinesla první letošní pražské derby mezi Kovem a Kert Parkem. Hrálo se na Palmovce a loňský mistr tak přijížděl v podobě hostujícího mužstva a především značného favorita, jelikož i letos potvrzuje dobrou formu.

Důležitá trefa na konci třetiny

Hrálo se v pátek třináctého od osmé hodiny večerní a nad Palmovkou se tak rozžhavily stožáry s umělým osvětlením, pod kterými se nejprve radovali hosté. Na vedení Kert Parku se však podařilo Kovu v polovině první třetiny odpovědět a začínalo se tak prakticky do nuly. Jiří Kruček pak však necelou minutu před první sirénou vrátil vedení zpět na stranu loňského mistra a do kabin se odcházelo veseleji přeci jenom hostům.

Kovo vždy jen snížilo

Pro obhájce extraligového titulu bylo o pár herních minut déle lépe. Hned ze začátku druhého pokračování se totiž prosadil Kovář a na něho navázal za další dvě minuty i Dejneka a v devatenácté minutě tak už měli hosté poprvé v utkání dvoubrankové vedení. Domácím se sice snaha upřít vrátit se zpět do zápasu nešla, ovšem brzdila je vyloučení, takže se nakonec z další branky radovali znovu hosté. Domácí pak sice opět snížili, stále to však znamenalo značnou ztrátu na Kert Park.

Hosté nepřipustili drama

Během necelých šesti minut pak přišlo několik dalších vyloučení, tentokrát už na obou stranách. A při hře čtyři na čtyři přišla další branka, a to do domácí sítě. I když Kovo zase zanedlouho alespoň snížilo, na více už nemělo síly a první pražské derby v CROSSDOCK Extralize tak ovládli hráči Kert Parku, kteří zvítězili 6:3 a stali se podzimními vládci Prahy.

TJ Kovo Praha vs. HC Kert Park Praha 3:6 (1:2, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Šlehofer (Svoboda), 29. Franěk (Winter), 44. Valenta (Svoboda) - 6. Wróbel (Fejfar, Kruček M.), 15. Kruček J., (Wróbel, Nýdl), 17. Kovář (Wróbel, Nýdl), 19. Dejneka (Kruček M., Fejfar), 27. Kruček M. (Fejfar, Javorka), 38. Zvonek (Kruček M.).

TJ KOVO Praha: Lain (Majerníček) – Bydžovský, Winter, Zahálka, Zeman Ma., Bravenec, Fabián - Franěk, Svoboda, Valenta, Wurdák, Zeman Mi., Šlehofer, Krištof, Pátek, Kyclt, Kovářík, Strejček.

HC Kert Park Praha: Mroviec (Mikl) – Blaško, Bureš, Kaucký, Rozenberg, Nýdl, Poláček, Šperl - Fejfar, Javorka, Kruček J., Kruček M., Kovář, Postulka, Zvonek, Wróbel, Danko, Bošák, Pala, Dejneka.