CROSSDOCK Extraliga

Trenér juniorské reprezentace tipuje: Kert potvrdí na Kovu svoji roli, Raci budou bodovat

Už v pátek třináctého odstartuje první ze šestice hokejbalových střetnutí tohoto víkendu. Takže i tentokrát vám přinášíme tipy jednoho z lidí pohybující se v hokejbalovém prostředí. Slovo totiž dostal Martin Davídek, který je hlavním trenérem juniorského výběru hráčů do osmnácti let.

Pátek 13.10.

20:00 TJ KOVO Praha vs. HC Kert Park Praha – ZÁPAS KOLA!

Martin Davídek (trenér reprezentace U18): Řekl bych, že Kert Park po prohraném zápase s Letohradem bude chtít o to více bodovat naplno. Hosté jsou v lepší formě a mají silnější tým než Kovo. Rozhodovat zde budou zkušenosti v útoku, kterých mají také více hráči Kert Parku.

Tip redakce: Derby nemá favorita, tentokrát to však platit nebude. Velká výhoda je totiž na straně Kert Parku, který se rozehrává postupně do formy, kterou měl i minulý, mistrovský, rok. Každopádně i celek z Lužin umí klopýtnout, pokud by se Kovo vybičovalo, bylo v kompletní sestavě, s notnou dávkou štěstí by se mohlo radovat z bodu.

Sobota 14.10.

11:00 HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Rakovník

Martin Davídek: Záleží, v jakém složení pojede Rakovník na ten dvoudenní výjezd. Pokud nebudou chybět ti hráči oplývající velkou zkušeností, mohlo by to být vyrovnané utkání. Hradec Králové je sice v tabulce lépe postavený, já bych ale v tomto případě tipoval remízu.

Tip redakce: Piráti letos prozatím plují na bodové vlně a potvrzují čím dál více předsezonní prognózy černého koně soutěže. Rakovník se bude zuby nehty držet dlouho dobrého výsledku, Hradečtí pak ale strhnout vedení na svoji stranu a budou slavit další tři body.

15:00 SK Sudoměřice vs. HBC Rondo Most

Martin Davídek: Domácí mě jsou letos velice sympatičtí, navíc zapojují do hry hodně mladých hráčů. Sudoměřice i tentokrát využijí domácí půdy a dovedou utkání do vítězného konce, byť by průběh mohl být klidně hodně vyrovnaný.

Tip redakce: Most bude po dlouhé cestě na jih Moravy trochu pozadu, Sudoměřice se ale nedokážou propracovat do dostatečného náskoku, takže se Rondo nakonec dostane ke své hře. Tady tři třetiny nerozhodnou, rozzuzlení přinesou až samostatná střílení, ve kterých zůstane bonusový bod doma.

16:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Martin Davídek: Obě mužstva jsou silná, nicméně Pardubice, zdá se mi, hodně chtějí pochopitelně navázat na ty předchozí dva povedené roky a na severu Čech to prostě, jak se říká, urvou. Bude to opět hodně vyrovnané utkání a možná rozhodne až prodloužení, každopádně se tady přikláním více k úspěchu hostů.

Tip redakce: Zajímavé utkání dvou nevyzpytatelných soupeřů. Pro Ústí to jistě nebyl po kladenském debaklu příjemný týden, Pardubice si toho jsou vědomy a budou tak muset hlavně ustát domácí úvodní tlak. Pokud se jim to povede, dokážou se domů vracet minimálně s bodem.

Neděle 15.10.

10:00 ČT Sport: HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Plzeň – ZÁPAS KOLA!

Martin Davídek: Kladno se namlsalo proti Ústí a své prostředí využije i tentokrát. Plzeň jsem ale viděl letos už venku hrát a musím říci, že také umí. Líbí se mi jejich organizace hry a toto utkání pro mě bude mít silný náboj. Jak jsem ale už říkal, i kvůli větší zkušenosti Kladna, které na svém hřišti navíc moc neprohrává, bych tipoval spíše vítězství domácích.

Tip redakce: Zde si nehodláme tipovat výsledek, ani průběh. Myslíme si, že to bude skutečně zajímavá podívaná, oba soupeři se jistě nechají vybičovat drobnohledem kamer a tisícovkami diváků u televize. Očekáváme gólovou přestřelku, oba brankáři však mají letos dobrá čísla, kdo ví, jestli tak nakonec nebude rozhodovat jen pár chyb!

11:00 SK Sudoměřice vs. HBC Rakovník

Martin Davídek: To se pojí opět se sestavou Raků. Pokud budou v plné síle, tak by tady jejich zkušenost mohla slavit úspěch. Sudoměřice by tentokrát zřejmě odešly z utkání bez bodů.

Tip redakce: Rakovník se konečně dočká a odveze si tři body za vítězství. Sudoměřice tentokrát nepotvrdí svoji roli favorita a těsným výsledkem padnou. Rozhodovat samozřejmě ale může i psychické rozpoložení z předchozího, sobotního utkání obou celků.