CROSSDOCK Extraliga

Pokračování CROSSDOCK Extraligy odšpuntuje pražské derby na Palmovce!

/Dohrávka 6.kola CROSSDOCK Extraligy/: Z pohledu hokejbalového fanouška se blíží letos zatím nejvydatnější víkend, celé zápasové menu totiž startuje už v pátek třináctého v podvečer na Palmovce, kde se v atraktivním pražském derby střetne domácí KOVO s obhájcem titulu z Lužin.

Stejně jako minulý rok využívá jeden ze dvou pražských celků svého umělého osvětlení nad hřištěm i k ostrému zápasu. KOVO se tak střetne s Kert Parkem v pátek od osmé hodiny večerní a zápas tudíž bude hodně atraktivní nejen pro diváky! Těch by totiž nemuselo dorazit málo, jelikož k prvnímu letošnímu pražskému derby dorazí celek, který minulou sezonu opanoval českou hokejbalovou extraligu a letos tak titul obhajuje. Teprve druhé letošní utkání v CROSSDOCK Extralize pod drobnohledem umělého osvětlení, tak má hned několik zajímavých bodů, proč by si ho fajnšmekři hokejbalu neměli nechat ujít!

Kert čeká nejkratší cesta, bude vítězná?

Loňského mistra čeká nejkratší cestování v sezoně, napříč Prahou to je z Lužin na Palmovku do půl hodiny a zdejší hřiště už je samozřejmě i Kert Parku dobře známé. Hostům by mohlo hrát do karet i několik dalších věcí. Letos se jim daří zatím poměrně slibně navazovat na předchozí skvělý ročník, pyšnit se mohou druhou nejproduktivnější ofenzivou, momentálně prvním místem v tabulce a poradit si již dokázali znovu i s Kladnem, ovšem přicházejí i nečekané ztráty. Naposledy ta týden stará, doma před televizními kamerami ČT sport totiž nestačili na východočeský Letohrad, který nejprve dohnal dvoubrankové manko a poté strhl finální vedení na svoji stranu. Poučí se Kert Park nebo předvede něco podobného i Kovo?

Podívejte se na záznam přímého přenosu na ČT sport mezi Kert Parkem a Letohradem -> ZDE!

Domácí by chtěli využít domácího prostředí k potřebným bodům

KOVO zatím neprožívá povedený ročník, minulou sezonu patřilo už v této fázi ročníku za pozitivní překvapení, jelikož začínalo být zřejmé, že play-off si ujít nenechá a postupem času se to také potvrdilo. Celek z Palmovky se však zatím letos trápí v koncovce, a to také kvůli chybějícím hráčům. KOVO tak ještě nemohlo naplno ukázat svoji sílu a v pražském derby proto bude mít ideální příležitost. V minulém kole totiž v pátek domácí ztratili vedení v Rakovníku a propadli se tak zpět na poslední místo tabulky. Jak je ale známo, derby nemá jasného favorita, pokud by se však KOVU povedlo zvítězit, bylo by to do jisté míry v momentálním výkonnostním porovnání překvapení. Dočkáme se ho?