CROSSDOCK Extraliga

Tradičně jsem špatný v prognózách, říká před dalším utkáním Petr Šašek

Během dvou týdnů se hokejbal představí podruhé v programu České televize. ČT Sport nabídne další kolo CROSSDOCK Extraligy, ve kterém se proti sobě postaví HBC ALPIQ Kladno a HBC Plzeň. První utkání nebylo pro komentátora Petra Šaška úplně jednoduché.

Dodatečně bych chtěl poděkovat mladému hráči Kert Parku

První televizní utkání minulý týden proběhlo za deště, takže podmínky pro komentování nebyly asi úplně vhodné. Jak jste se s nimi poprali?

Komentátorská pozice neměla žádné krytí, takže nejprve se nad námi snažil držet deštník spolukomentátor Roman Ondráček a pak ho vystřídal mladý hráč Kertu, za což mu dodatečně děkuji. Navíc foukal docela silný vítr, takže od druhé třetiny jsme slušně promrzli. Opět ale pomohl domácí klub, který zajistil donášku horkého čaje. Celkově to tedy byl trochu boj s přírodními živly, ale doufám, že na našich výkonech to nebylo moc znát.

Utkání přineslo napínavý průběh, když Letohrad dohnal dvoubrankový náskok a nakonec vyhrál, takže to musela být hezká podívaná…

Z ofenzivní bitvy se postupně stávala taktická bitva završená obratem a možná i trochu nečekaným rozuzlením. Myslím, že zápas se divákům musel líbit. Mě tedy každopádně bavil.

Také pro vás musí být určitě komentování příjemnější, když je zápas vyrovnaný a napínavý, je to tak?

Určitě ano. Čím je zápas dramatičtější, tím lépe pro diváky i komentátory.

Přípravu si dělám průběžně celý týden

Čeká vás další utkání, jak se na něj opět po týdnu těšíte?

Těším se moc, snad bude lepší počasí a dorazí více diváků.

Koho favorizujete v zápasu Kladna s Plzní?

Já jsem tradičně špatný v prognózách a tipování, což se potvrdilo i před minulým televizním zápasem. Tentokrát si netroufám favorizovat ani jeden tým. Očekávám, že utkání bude hodně vyrovnané.

Jak dlouho vám trvá příprava na hokejbalové utkání?

Přípravu si dělám průběžně celý týden před přenosem. Ke každému hráči si vybírám informace, které nám dodají samotné kluby, doplňuji je informacemi z vlastních zdrojů a statistikami. Přípravu finišuji až těsně před přenosem, kdy zapracovávám nejčerstvější zprávy z obou táborů.