CROSSDOCK Extraliga

6. kolo CROSSDOCK Extraligy nabídlo vyrovnané zápasy, třikrát rozhodovaly nájezdy

/6.kolo CROSSDOCK Extraligy/: Hned čtyři duely z pěti skončily jednobrankovým rozdílem a ve třech případech musela utkání rozuzlit samostatná střílení. Pouze jeden zápas skončil jasným výsledkem, a to byl souboj Kladna s Ústím, který vyhráli domácí jasně 8:0.

HBC Rakovník vs. TJ KOVO Praha 2:1 ss (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)

Střely: 21:13, vyloučení: 5:5, využití: 0:0, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 43. Tvarůžek M. (Sýkora), rozh. náj. Tvarůžek M. – 25. Svoboda (Valenta, Zahálek).

Zápas v Rakovníku proti sobě postavil aktuálně poslední dva celky a přinesl napínavý průběh. KOVO dlouho drželo jednobrankový náskok, ale Rakovník poslal dvě minuty před koncem zápas k samostatným střílením. V těch byli úspěšní hned tři hráči, z nichž dva byli domácí. Rakovník se tak dostal o bod před KOVO, ale na tříbodovou výhru stále čeká.

HBC ALPIQ Kladno vs. Elba DDM Ústí nad Labem 8:0 (3:0, 5:0, 0:0)

Střely: 34:8, vyloučení: 4:7, využití: 1:0, oslabení: 1:0.

Branky a nahrávky: 2. Novák (Šrámek, Barnošák), 10. Barnošák (Šrámek), 14. Hnízdil (Špaček, Barnošák), 17. Štěpáník (Šrámek, Šíma), 21. Šrámek (Hrabár), 24. Šíma (Šícha), 27. Barnošák (Šíma), 28. Štěpáník (Špaček, Hnízdil).

Kladno jasně ukázalo, kde je na nově zrekonstruovaném hřišti doma. Po první třetině vedlo nad Ústím o tři góly, a v prostřední části přidalo dalších pět branek. Elba DDM vyslala na svého soupeře pouhých osm střel a ani jedna nenašla svůj cíl za zády pozorného kladenského gólmana. Konečný výsledek se tak zastavil na 8:0. Ústí spadlo až na devátou pozici. Extraliga je však zatím vyrovnaná a na třetí ALPIQ ztrácí pouhé dva body!

Zápas kola na ČT sport: HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Střely: 34:36, vyloučení: 4:2, využití: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 223.

Branky a nahrávky: 8. Fejfar (Kruček M., Wróbel), 12. Kruček M. (Wróbel, Fejfar) – 12. Běloušek (Lajčiak), 16. Lajčiak (Hejtmánek D., Hejtmánek J.), 39. Košťál (Lux J.).

V televizním utkání proti sobě nastoupil domácí Kert Park s Letohradem. Jednalo se o reprízu loňského čtvrtfinále a před kamerami České televize předvedly oba týmy hokejbal ve velmi dobrém světle. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení, ale už po čtyřech minutách bylo vyrovnáno. Obrat skóre Letohrad dokonal šest minut před koncem utkání zásluhou přesně mezi nohy Miklovy betony střílejícího Jiřího Košťála. Kert Park už vyrovnat nedokázal, a tak si tříbodovou výhru odvezli hosté. I přesto zůstávají Pražané na prvním místě tabulky. Letohrad se z deváté pozice posunul na šesté místo.

Nestihli jste přímý přenos? Podívejte se na něj ze záznamu -> ZDE!

HBC Rondo Most vs. HBC Hradec Králové 1988 4:5 ss (2:1, 2:2, 0:1 - 0:1)

Střely: 26:29, vyloučení: 9:10, využití: 2:2, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 8. Krajíček, 10. Plachý (Singer), 19. Černý (Bruštík), 24. Chyba (Krajíček) – 6. Novák (Pekárek), 18. Fišer, 29. Hudeček (Novák), 41. Pekárek (Jiřík), rozh. náj. Novák.

Vyrovnané utkání také nabídl souboj mezi Mostem a Hradcem. O vítězi musela rozhodnout až samostatná střílení, ve kterých byli úspěšnější hosté. Hra se přelévala ze strany na stranu, Mostečtí dvakrát vedli a jednou dokonce o dvě branky. Hradec Králové však dokázal dvoubrankovou ztrátu dohnat. V dovednostní disciplíně se jednalo hlavně o souboj Bačáka s Novákem, kteří se rozběhli proti brankáři hned třikrát. Novák proměnil všechny pokusy a díky jeho šikovnosti brali výhru východočeští Piráti.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Plzeň 0:1 ss (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)

Střely: 31:20, vyloučení: 4:6, využití: 0:0, oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: rozh. náj. David Ulč.

V Pardubicích byla k vidění jediná branka. Vyrovnané utkání odehrálo Autosklo s Plzní. Více střeleckých pokusů měli domácí, ale ani jeden z týmů se nedokázal prosadit. O vítězi tak rozhodla samostatná střílení, ve kterých byli úspěšní hned dva střelci Plzně. Plzeňští se tak dostali v tabulce těsně před Pardubice, dělí je však od sebe pouze rozdílné skóre.