CROSSDOCK Extraliga

Když to nezabalíte, vrátí se vám to, tvrdí Lukáš Lajčiak. Pomohl Letohradu déšť?

Pocit zadostiučinění šel z kabiny Letohradu po zápase na hřišti obhájce titulu cítit. V loňském čtvrtfinále se právě proti Jelenům nastartovala zlatá jízda domácích hokejbalistů, kteří si následně došli pro mistrovský titul.

Vstup do utkání přinesl dvě trefy Kert Parku, podobný průběh jste si zřejmě nepředstavovali…

Tak to určitě ne. Chtěli jsme zodpovědně bránit a co možná nejdéle udržet bezbrankový stav. Jenže přišla jedna chyba, kdy jsme propadli na soupeřově modré a po přečíslení inkasovali. První lajna Kertu to zahrála skvěle. Zůstali jsme opaření a skleslí, i druhý gól byl z naší strany velmi zbytečný. Díky bohu se nám po závaru před jejich brankou podařilo v závěru snížit, a tak nakonec pro nás první třetina dopadla poměrně dobře.

Právě během první části začalo v Praze poměrně hustě pršet a každého musela napadnout vzpomínka na poslední čtvrtfinálový duel, kdy jste, právě kvůli dešti, z hřiště Kert Parku odjeli s debaklem. Dá se říct, že tentokrát déšť pomohl paradoxně vám?

Asi bych přímo neřekl, že nám to nahrálo, ale vyhovoval nám. Já jsem to říkal už těsně po pátém čtvrtfinále, hokejbal hraji dvacet let a nikdy jsem nezažil situaci, aby terén v takové míře ovlivnil zápas. Nyní jsme již měli k dispozici obuv vhodnou na plast, kterou jsme použili už v Hradci Králové. Je to jiné, a když s nimi hrajete na mokrém plastu, hra je výrazně lepší. Zvykli jsme si na to a vzhledem k tomu, že naše křídla jsou mladší a rychlejší než jejich obránci, začalo se to projevovat. Běhali jsme po rozích a byli aktivnější, takže se vlastně dá říci, že nám déšť vyhovoval.

Nepamatuji si, že bychom zápas za nepříznivého stavu zabalili!

Vzhledem k tomu omílanému čtvrtfinále, je dnešní vítězství o to sladší?

O loňském zápase jsme se bavili, bez toho to nešlo. Ale brali jsme utkání jako každé jiné. Minule bylo horší, že když jsme prohráli, tak byl definitivní konec. A kdyby tehdy nepršelo, vypadalo by to jinak. Možná bychom prohráli, možná ne, ale byl by to důstojný pátý zápas čtvrtfinále play-off a pro lidi by to nebylo dehonestující a nekoukatelné. Teď jsme chtěli vyhrát, letos nehrajeme špatně, tým zůstal pohromadě, ale dlouhodobě se nám nedaří v zakončování. Dnes nám pomohly šťastnější góly, prolomili jsme smůlu a je úplně jedno, jestli na Kertu nebo někde jinde. Těší nás to, musíme se odrazit od posledních dvou výkonů a pokračovat tabulkou vzhůru.

Kde vidíte hlavní faktory obratu z 0:2 na 3:2?

V Letohradu hraji již druhou sezonu a působí zde mladí hráči, kteří chtějí a ví, jak se hokejbal hraje. Není to jen o zápasu na Kertu, ale nepamatuji, že bychom zápas za nepříznivého stavu zabalili. Když prohráváte a pokračujete ve své hře, nezabalíte to, sport to člověku vrátí. Někdy se podaří duel otočit a vyhrát, jindy zase ne. Tým to nezabalil a zaslouženě zápas s Kert Parkem otočil.

Zápas 6.kola CROSSDOCK Extraligy na ČT sport:

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Fejfar (Kruček M., Wróbel), 12. Kruček M. (Wróbel, Fejfar) – 12. Běloušek (Lajčiak), 16. Lajčiak (Hejtmánek D., Hejtmánek J.), 39. Košťál (Lux J.).

Střely: 34:36, vyloučení: 4:2, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 223, rozhodčí: Černý, Olesz.

HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Blaško, Bureš, Kaucký, Roznberg, Nýdl (C), Poláček, Šperl – Fejfar, Javorka, Kruček J., Kruček M., Kovář, Postulka, Zvonek, Wróbel. Trenéři: Kuna, Jelen.

SK Hokejbal Letohrad: Šimara (Šupík) – Teplý, Vychytil, Adamec, Hejtmánek J., Anýž, Doskočil, Krejsa – Halbrštát (C), Věchet, Faltus, Lajčiak, Běloušek, Hejtmánek D., Lux J., Lux O., Košťál. Trenéři: Friml, Červinka.