CROSSDOCK Extraliga

Pomsta splněna! Letohrad otočil z 0:2 na 3:2 a vykradl Lužiny

Před televizními kamerami stanice ČT sport svedli velkou bitvu o ligové body hokejbalisté Kert Parku Praha a Letohradu. Ve vyrovnaném duelu domácí hokejbalisté přišli o dvoubrankové vedení z první třetiny.

Deštivý start zvládl lépe obhájce titulu

Před televizními kamerami se do sebe mužstva zakousla opravdu dravě a hned v prvních minutách si vypracovala slušné příležitosti. Jako první se prosadili favorizovaní hráči Kert Parku, po krásné kombinaci elitní formace domácích hokejbalistů prostřelil brankáře Šimaru Tomáš Fejfar! A o chvíli později bylo na hřišti na Lužinách ještě veseleji. Martin Kruček totiž vyslal parádní střelu, která se od tyče hostující branky odrazila do sítě! Vedení Kert Parku o dvě branky ale dlouho nevydrželo, naději totiž chvíli před sirénou vykřesal po závaru před Miklem Ondřej Běloušek.

Comeback Jelenů krátce po startu druhého dějství

Kert Park si do druhého dějství nesl těsné vedení, to ale ve druhém dějství velmi rychle prohospodařil. Vyloučení Jana Blaška za naražení zezadu Jeleni dokázali potrestat, když se po nahození a odrazu od zadního mantinelu dostal do skvělé střelecké pozice Lukáš Lajčiak a za dezorientovaného Mikla okamžitě balonek uklidil. Povzbuzený Letohrad byl v prostředním dějství nebezpečnější, ani on ani Kert Park ale skóre na svoji stranu nenaklonil.

Čekání na gól utnul Košťál, Letohrad slaví

Ve třetí části šlo o to, zda se jednomu z týmů podaří prostřelit brankáře soupeře a výrazně se tím přiblížit k vítězství. Více brankových příležitostí měli hráči Kert Parku, reprezentačního gólmana Šimaru ale nepřekonali. A tak v čase 39:00 přišel trest. V závaru před brankou domácích protlačil míček do sítě Mikla Jiří Košťál, který tak přiblížil Letohrad k důležitým třem bodům. Kert Park v závěru sáhl ke hře bez brankáře, vytvořil si silný tlak, ale vyrovnat se mu nepodařilo. Jeleni tak zvítězili 3:2 a jako první si z Lužin v letošní sezoně odvezli plný počet bodů!

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Fejfar (Kruček M., Wróbel), 12. Kruček M. (Wróbel, Fejfar) – 12. Běloušek (Lajčiak), 16. Lajčiak (Hejtmánek D., Hejtmánek J.), 39. Košťál (Lux J.).

HC Kert Park Praha: Mikl – Blaško, Bureš, Kaucký, Roznberg, Nýdl (C), Poláček, Šperl – Fejfar, Javorka, Kruček J., Kruček M., Kovář, Postulka, Zvonek, Wróbel.

SK Hokejbal Letohrad: Šimara – Teplý, Vychytil, Adamec, Hejtmánek J., Anýž, Doskočil, Krejsa – Halbrštát (C), Věchet, Faltus, Lajčiak, Běloušek, Hejtmánek D., Lux J., Lux O., Košťál.

Ohlasy trenérů:

Milan Jelen (asistent Kert Parku Praha): „Promarnili jsme dvoubrankové vedení, ve druhé třetině jsme nezvládli taktické věci a hledali jsme se na hřišti. Nehráli jsme to, co máme naučené a o tom to je. Jakmile to nedodržíme, tak to vypadá přesně tak, jako dnes.“

Tomáš Friml (trenér SK Hokejbal Letohrad): „Ze začátku jsme chtěli udržet bezbrankový stav, protože rychlý gól je voda na mlýn pro Kert Park. Dlouho jsme to drželi, jenže pak jsme po naší chybě inkasovali. Domácí odskočili do dvoubrankového vedení, ale náš tým to nezabalil a v kabině i na hřišti bylo cítit, že to nechceme vzdát. Nebylo potřeba hráče dostávat pod tlak, věděli, že když budou hrát pořád stejně, držet obrannou linii a tlačit se do branky, tak to přinese úspěch. Snížení nám vlilo optimismus do žil a po vyrovnání jsme si začali věřit ještě více. Ke konci jsme se dostávali do větších šancí, Kert byl dle mého názoru trochu nervózní. Nakonec jsme zápas otočili, ubojovali a vyhráli. Klobouk domů před mým týmem, mohu na něj být pyšný.“