CROSSDOCK Extraliga

Experti tipují: Rakovník zacílí za první výhrou, Hradec bude smutnit. Kladno doma nezaváhá

K tipům hokejbalové redakce se tentokrát přidal nejproduktivnější hráč Sudoměřic Jan Kaluža a trenér reprezentace hráčů do 20 let Milan Maršner. Oba experti se svými tipy příliš neliší, věří ve výhru Mostu, Kladna, Pardubic, Kert Parku a také Rakovníku.

HBC Rondo Most vs. HBC Hradec Králové 1988

Jan Kaluža (hráč SK Sudoměřice): Hradec Králové hrál minulý týden hodně dobře, Most je ale posilněn a na domácím hřišti bude o kousek lepší. Vidím to na těsnou výhru Mostu.

Milan Maršner (trenér reprezentace U20): Myslím si, že v Mostě uvidíme nesmírně vyrovnané utkání. Přesto ale domácí Rondo zužitkuje svůj zhuštěný beton a před vlastními fanoušky zvítězí. Hradec Králové bude kousat, ale můj názor je, že mu to stejně jako v Ústí nevyjde.

Tip redakce: Most i Hradec Králové si musí zvykat na novou roli, oproti loňskému ročníku nyní útočí na čelo extraligové tabulky a diváci se mohou i nyní těšit na pohledný hokejbal. Mostečtí na vlastním hřišti ještě letos neztratili ani bod a tuto sérii prodlouží, celek zkušeného Petra Nováka pojede na východ Čech bez bodu.

HBC Rakovník vs. TJ KOVO Praha

Jan Kaluža: S pražským Kovem jsme již měli možnost hrát a výrazné problémy nám neudělalo. Rakovník je posílen o Švancara, Schnaubelta a Trčku, bude znovu bodovat a doma těsně vyhraje.

Milan Maršner: Velice vyrovnané utkání. Rakovník se na soupeře dokáže dobře připravit, potvrdí svoji dobrou sérii a kvalitní hokejbal, který hraje. Rakovník se doma odlepí ode dna tabulky tím, že proti Kovu body získá. Tipuji dělbu bodů.

Tip redakce: Ač pražský celek zaznamenal v minulém utkání první výhru v ročníku a je tedy optimisticky naladěn, na domácí celek to tentokrát stačit nebude. Rakovník zatím bodově paběrkuje, rozhodně ale již nepůsobí dojmem ustrašeného nováčka jako v předchozí sezoně. A doma proti týmu z hlavního města oslaví premiérovou výhru za tři body!

HC Kert Park Praha vs. SK Hokejbal Letohrad

Jan Kaluža: Zde uvidíme jednoznačnou výhru domácích hokejbalistů. Šimara může hosty podržet, ale myslím si, že jim to nebude nic platné. Kert Park vyhraje o více branek.

Milan Maršner: Před televizními kamerami bude chtít Letohrad kousat, Kert Park ale nepřipustí komplikace a měl by zápas zvládnout bez potíží. Domácí vyhrají rozdílem dvou nebo tří branek.

Tip redakce: Letohrad bude mít před televizními kamerami v Praze velkou motivaci, na obhájce to ale bude málo. Ofenzivní smršť Kert Parku sice nebude tentokrát tak produktivní, na tři body pro domácí celek to ale stačit bude.

HBC ALPIQ Kladno vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Jan Kaluža: Kladno doma neprohrává a neprohraje ani tentokrát. Kladenští zvítězí.

Milan Maršner: Těžko mohu říci, že Kladno doma ztratí body. Věřím, že navážeme na výkon s Pardubicemi a Ústí domů pojede bez jediného bodu.

Tip redakce: Ani v Kladně se překvapení nedočkáme. Řada soupeřů v letošní sezoně přišla na to, že Elba umí pořádně kousat, ALPIQ je ale na domácí půdě neomylný, což v minulém zápase poznaly například silné Pardubice. Tři body zůstanou doma.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Plzeň

Jan Kaluža: Těžko říct, bude to hodně vyrovnaný zápas a asi nejzajímavější z celého kola. Uvidíme defenzivní hokejbal, tipoval bych výhru Pardubic v poměru 2:1.

Milan Maršner: Těžké utkání pro oba soupeře. Pardubice se budou muset vzpamatovat z vysoké porážky na Kladně a nyní je nečeká vůbec nic jednoduchého. Nemyslím si, že v tomto zápase někdo získá tři body, půjde se do nájezdů a tam bude rozhodovat aktuální forma střelců a brankářů jednotlivých týmů.

Tip redakce: Dokážou se Pardubice vzpamatovat z vysoké porážky na Kladně? Ano. Tým Jiřího Mašíka doma nezaváhá a vyhraje. Proti Plzni, která na Lužinách ukázala, že roli outsidera dokáže zvládat nadmíru dobře, to ale nebude jednoduché a vůbec ne jednoznačné. Boj do poslední vteřiny se šťastným koncem pro Autosklo.