CROSSDOCK Extraliga

TV duel: Jeleni vyráží pomstít čtvrtfinálové vyřazení, udrží Kert Park neporazitelnost?

Všichni hokejbaloví fanoušci zamíří v sobotu odpoledne k televizním obrazovkám. Sportovní kanál České televize totiž od 14:10 uvede duel 6. kola CROSSDOCK Extraligy hokejbalu, ve kterém se v repríze loňského čtvrtfinále play-off představí obhájce titulu proti letohradským Jelenům.

Na půdu mistra s touhou po pomstě

K jednomu z největších překvapení loňských vyřazovacích bojů lze přiřadit celek Letohradu, který o postup mezi čtyři nejlepší týmy přišel až v posledním pátém rozhodujícím zápase. Pamatujete na tento zajímavý příběh? V samotném Letohradu na něj rozhodně nezapomněli. Jeleni doma dokázali srovnat stav série na 2:2 po famózním výkonu a na Lužiny jeli s optimistickou náladou. Zde ale, z velké části i vinou nepřízně počasí, schytali velký debakl a se slzami v očích se se sezonou rozloučili.

Nyní přichází čas na pořádnou vendetu. Tým trenérů Frimla a Červinky nezažívá na začátku nového ročníku zrovna nejlepší výsledky a nejlepší možnost, kde je zlomit, je před kamerami České televize na hřišti úřadujícího mistra a současného lídra CROSSDOCK Extraligy hokejbalu. Letohrad z prvních pěti zápasů vyhrál jen dvakrát a s pěti body se krčí až na devátém místě tabulky. Hodně mrzet ho může především ztráta v tradičním východočeském derby s Hradcem Králové či domácí porážka se Sudoměřicemi. Podaří se Jelenům zaskočit celek Kert Parku Praha před jeho fanoušky?

Rozjetá mašina chce semlít dalšího soupeře

Úřadující mistr z Prahy nepoznal v prvních čtyřech zápasech nového ročníku pachuť porážky a naprosto po zásluze se vyhřívá na vedoucí příčce tabulky. Naposledy svěřenci trenéra Kuny přivezli tři body ze hřiště Ústí nad Labem, kde o své výhře rozhodli až ve druhé polovině duelu. O tom, jaký recept by na dobře namazaný stroj mohl platit, by mohli Letohradští mluvit s plzeňským týmem, který před týdnem dokázal dotáhnout zápas proti Kert Parku po skvělém taktickém výkonu až do samostatných nájezdů.

Společně s Mostem a Kladnem je Kert Park nejproduktivnějším mužstvem soutěže, zároveň se ale může opřít o skvěle chytající brankáře, protože za čtyři zápasy inkasoval pouze sedmkrát. Statistická čísla ukazují jednu zajímavost, letos to rozhodně není přehlídka individualit, ale týmového pojetí hry. Posuďte sami, v nejlépe střílejícím týmu ligy je pouze jeden hráč v elitní desítce kanadského bodování, devátou příčku obsazuje čtyřbodový Tomáš Fejfar. V dresu Kert Parku může udeřit kdokoliv, což týmu z hlavního města hraje hodně do karet.

Zápas kola sledujte v sobotu 7.10. od 14:10 v přímém přenosu na stanici ČT Sport či na onlajnech zde!