CROSSDOCK Extraliga

Věřím, že po úspěšných přenosech z MS bude i toto utkání zajímavé, říká Ondráček

Datum 7.10 si zapište všichni do diářů! Sobotní odpoledne na Lužinách totiž bude patřit přímému přenosu na ČT sport z hokejbalového utkání CROSSDOCK Extraligy. Domácí obhájce titulu HC Kert Park Praha hostí letohradské Jeleny a v roli jasného favorita do zápasu vstupují Pražané.

První televizní utkání letošní sezony CROSSDOCK Extraligy proběhne z utkání mezi obhájcem titulu Kert Parkem a Letohradem. Proč si dle vašeho názoru ČT sport vybrala právě toto utkání?

Často bývá zvykem, že v prvním přenosu nové sezony figuruje poslední mistr. Bylo tomu tak i v hokejové extralize, kde se vysílalo z Komety. Kert Park loni ovládl nejvyšší soutěž a stal se poprvé v historii mistrem republiky, a i to určitě mohlo přispět k výběru prvního přenosu z hokejbalu v letošní sezoně. Ale je to jen domněnka. Své vědí určitě ti, kteří o výběru rozhodli.

Zápasem budete provázet jako spolukomentátor. Co říkáte na to, že se Letohradu momentálně moc nedaří, přitom po úspěšném minulém ročníku udržel totožnou sestavu?

Sám jsem překvapený, že se tolik nedaří jako v loňské sezoně. Pořád ale doufám, že se to ještě otočí a Letohrad to dotáhne zase do play-off. Kde je příčina nemohu takhle na dálku soudit. Trenéři určitě vědí a udělají vše proto, aby Letohrad začal vyhrávat. A já doufám, že začne třeba právě před televizními kamerami!

Kert Park naopak ještě neprohrál, výrazně posílil o slovenského mistra světa Dejneku a navrátivšího megatalenta Dalimila Zvonka. Nebojíte se, že půjde před kamerami ČT sport o jasný duel v režii favorizovaných domácích Pražanů?

Každý zápas začíná od nuly a i přesto, že papírově i s ohledem na aktuální formu a tabulku to vypadá na jasnou volbu. Na druhou stranu Letohrad v loňském play-off ve čtvrtfinále Pražany potrápil v jejich cestě za titulem nejvíc ze všech soupeřů.

Pokud to klukům z „mého“ klubu nepůjde, určitě to řeknu i veřejně, culí se Ondráček

V Letohradě jste prožil báječnou kariéru jako hráč. Těšíte se na jeho utkání a věříte, že si diváci u obrazovek přijdou na své?

V Letohradě jsem strávil spoustu let a rád se tam stále vracím. Pořád jim fandím a každé kolo sleduji, jak se jim daří. Často to probíráme a bavíme se s Tomášem Frimlem (hlavní trenér Letohradu pozn. aut.) o průběhu, novinkách a všem kolem. Pokud se nepletu, tak z Letohradu byl první hokejbalový televizní přenos, který jsem zažil jako hráč v roce 2006. Určitě jsem rád, že budu moc poprvé „svůj“ klub komentovat a určitě klukům nedám nic zadarmo. Pokud jim to nepůjde, určitě to řeknu i veřejně. (úsměv) Věřím, že po úspěšných přenosech z MS v Pardubicích bude i tento zápas a přenos pro diváky zajímavý bez ohledu na průběh i výsledek utkání.

Nebojíte se nevlídnosti počasí, kdy by mohl mokrý plast nadělat mírnou neplechu? Letohradští se ale po zkušenosti z pátého čtvrtfinále loňského play-off už vybavili speciálními botami na mokro... (úsměv)

Vzpomínka na loňský čtvrtfinálový rozhodující zápas určitě není z mého pohledu pozitivní. Nejhorší je ta frustrace, že stejně nic neovlivníte i přesto, že strašně moc chcete, ale místo na nohou se stále válíte na zemi. Bylo mi kluků až líto a ten zápas prostě neměl z mého pohledu regulérní podmínky s ohledem na důležitost utkání. Plastový povrch je super, to je bez diskuze, ale v takovém počasí, které panovalo to nemělo s hokejbalem nic společného. Nepřijde mi úplně OK mít v amatérském sportu na každý povrch nebo druh plastu jiné boty. Stejně jako to, že někde je leštěný beton, někde asfalt, někde takový plast, jinde onaký. Myslím, že podmínky by měly být všude víceméně totožné i přesto, že chápu, že to není vůbec jednoduché.

Jak dle vašeho názoru bude zápas vypadat a koho tipujete jako vítěze?

Pražané mají v současnosti asi nejlepší tým, oproti loňskému roku ještě posílený o aktuálního mistra světa Radovana Dejneku. Tým okolo Martina Kručka je vyzrálý a zkušeny a myslím, že i v letošní sezoně bude dominovat. Pro průběh zápasu bude dle mého názoru rozhodující, jak dlouho odolá letohradská obrana s výborným brankářem Šimarou. Čím déle to bude, tím to bude pro Pražany složitější, ale i tak asi získá domácí celek všechny body.