Reprezentace

Medaile je úspěch, byť bronzová, říká Ondřej Lux

Po neúspěchu v utkání se Slovenskem nemohli čeští reprezentanti dlouho smutnit, neboť jim pouze 14 hodin zbývalo do utkání o bronz proti Řecku. Český tým utkání zlomil na svojí stranu už v první části a utkání si už je kontroloval.

Velkou zásluhu na konečném skóre 6:1 měl útočník Letohradu Ondřej Lux, který se trefil hned dvakrát.


Jak bylo těžké motivovat se na utkání o bronz?

Bylo to hodně náročné. Po prohře se Slovenskem jsme byli hodně dole, ale pořád jsme měli před sebou vidinu medaile a chtěli jsme jí urvat a být třetí! To se nám povedlo.

Skončit třetí nebo čtvrtý, to je asi diametrální rozdíl?

Je to obrovský rozdíl, my jsme přijeli do Zugu pro medaili a jsme rádi, že jí máme. Skončit čtvrtí, tak je to velký neúspěch.

Utkání vám vyšlo výborně. Připravoval jste se nějak jinak?

Nic speciálního před zápasem jsem nedělal. Příprava jako na každý jiný zápas, akorát dnes mi to tam konečně padlo. Jsem za to hrozně rád, osobně jsem se cítil zápas od zápasu lépe a dnes to korunoval.

Jak byste popsal vaše zásahy?

U obou měl velkou zásluhu Honza Příhoda. U prvního gólu to vystřelil a já před brankou tečoval, to byl takový šťastný gól. Při druhém jsme šli spolu dva na jednoho a on mi to dal do prázdné.

Budou probíhat nějaké oslavy?

Máme medaili, sice bronzovou, ale i to je důvod k oslavě. Půjdeme na finále holek, pak nás čeká týmová večeře a cesta domů. Tam to bude pokračovat.