Reprezentace

Třetí gól nás definitivně položil, mluví o příčinách porážky asistent Maršner

Trenéři českého týmu se snažili na nepříznivý vývoj semifinálového utkání se Slovenskem reagovat různými zásahy do sestavy, ale odvrátit prohru už se nepovedlo. Kde hledat příčiny nepovedeného vystoupení o postup do finále? O tom po zápase hovořil asistent trenéra Milan Maršner.

Jak byste zhodnotil vystoupení proti Slovensku? Kde hledat příčiny porážky?

Ve druhé třetině jsme hráli čtyři oslabení prakticky za sebou, to stojí strašně moc sil a navíc jsme inkasovali, ale bylo to před třetí třetinou pořád otevřené. Nicméně my jsme hned v prvním střídání dostali druhý gól a byli jsme zase o další krok pozadu. Pak se nám povedlo dát na 1:2, ale hned přišel takový zbytečný gól, který nás dostal dolů a bylo už těžké něco vymýšlet, přejít přes obranu. Věřili jsme až do konce, ale bohužel.

Byl klíčovým momentem třetí gól do české sítě?

Ten gól nás dostal na dno, protože z eurofie po vstřelném gólu jsme rázem spadli někam jinam a museli jsme začínat znovu. Ještě jsme tam nějaké šance měli se zápasem něco udělat, ale bohužel to nevyšlo. Musíme se rychle sebrat, protože nás čeká už v poledne další zápas, kde půjde o medaili, kterou musíme urvat!

S čím půjdete do zápasu o bronz?

Řecko jsme potkali už ve skupině, takže se budeme chtít poučit z chyb z toho zápasu. Oni hrají hodně dynamický a přímočarý hokejbal, nás čeká málo času na reganraci, ale musíme to zvládnout.