Reprezentace

Zeitung aus Zug 26/06/15

Fyzický fond některých členů výpravy jde prudce nahoru. Jinak si běžecké výkony kameramana ČT Michala Fencla nedokážeme vysvětlit. Dobíhat poklidný ranní výklus v plném sprintu s rukama roztaženýma a’la letadlo, to se prostě mezi námi jen tak nevidí.

Před-čtvrtfinálová rozcvička byla krátká, fotbalový mač ovládli mladí. Jak dopadl už tradiční penaltový rozstřel na konci tréninku vám bohužel nepovím, jelikož jsem se ze všech účastníku vyřazováku pakoval jako první.

Největší zpestředí dne následovalo ještě před obědem. Pro tým se totiž nachystala soutěž družstev v pantomimě. Při předvádění všemožných výjevů na čas nejlépe uspěla šestice Růžička, Kruček, Jirotka, Wróbel, Bílý a Schnaubelt. Následně se ukázali jako praví gentlemani, neboť celý výtěžek akce věnovali do týmové kasy. K vidění byly chuťovky jako „surikaty“, „hlad je převlečená žízeň“ nebo „zadarmo ani kuře nehrabe“.

Odpolední program byl volný s jediným cílem – připravit se na Finy a nepodcenit je. Od určité fáze zápasu se nám to dařilo a výsledek tomu dost odpovídal. Večerní zápas Kanaďanů se Slováky jsme pak sledovali spíš nezaujatě. Ať už postoupí jeden, nebo druhý – a teď už víme, že jsou to Slováci – pro nás není v našem přístupu k semifinále v ničem důležitý. Tak jako tak to bude boj.