Reprezentace

Na Slovensko se netěším, přiznává Jan Bacovský

Český tým dokázal ve čtvrtfinále snadno přejet Finsko 9:0, když hattrickem se na výhře podílel útočník Jan Bacovský. Po postupu do semifinále čeká český tým souboj se Slovenskem, soupeřem, kterého si český výběr tak úplně nepřál.

To potvzují i slova Jana Bacovského, který jaro odehrál právě na Slovennsku, v dresu Nitry.



Jací byli Finové soupeř?

Překvapili nás tím, jak se první polovinu zápasu s námi drželi. Nevím, jestli to bylo tím, že měli hodně sil nebo naším trochu vlažnějším začátkem. Bylo to ale jen otázkou času kdy jim dojdou síly a dáme jim góly.

Po čtvrtém gólu českého týmu to vypadalo, že Finové už rezignovali, souhlasíte?

Ten čtvrtý gól byl hodně zlomový. Když vedete v půlce zápasu 4:0, tak už byste to neměli pustit a Finové to trochu zabalili. Ve třetí třetině jsme pak dokázali dát ještě pět gólů a postoupit.

Na šampionátu se zatím střelecky trápíte, ale dnes to asi vyšlo na výbornou?

Mě přijde, že se trápím celou sezónu, nejen tady na turnaji. Dnes ty tři góly ale neměly takovou váhu, protože už to bylo za stavu 5:0, takže nic neřešící. Určitě to pomůže na sebevědomí, ale zase musím říct, že ty góly byly prací Martina Kručka, který mi to tam dal dvakrát před prázdnou branku a jednou mezi kruhy, což by se mělo proměnit. Já mu děkuju a pokladník určitě taky.

Jak drahé to bude?

Netuším, jestli je to pět nebo deset franků, ale to neřeším a rád přispěju do týmové kasy.

V semifinále vás čekají Slováci, ale nebrali byste raději Kanadu?

Já ano, raději bych bral do semifinále Kanadu, protože mi přijde oproti minulým rokům tady mají tým co hraje fair-play a mohl by to s nimi být dobrý atletický hokejbal. Se Slovenskem se mi hrát nechce, prorože ty zápasy proti nim jsou takové nevyzpytatelné. Oni se tu celý turnaj trápili, vyšli jim dva zápasy. Já tam znám prakticky dvě třetiny týmu velmi dobře, takže se na to úplně netěším.