Reprezentace

MS je pro mě jako pohádka, říká Milan Schnaubelt

Milan Schnaubelt má za sebou zajímaváý životní příběh. Loni díky vyřazení z kádru Kladna přišel o titul v etralize i o účast na šampionátu do dvaceti let. Leto se však do Kladna vrátil a svými výkony pomohl nejen k obhajobě titululu, ale dokázal si vyloužit nominaci na světový šampionát.

Proti Finsku ve čtvrtfinále pak zaznamenal hned dva přesné zásahy!


Máte za sebou asi nejpovedenější žápas v reprezentaci, jaký byl z vašeho pohledu?

Nechtěl bych hodnotit jen sebe, myslím si, že jako celá lajna i tým jsme hráli dobře. Jsem rád, že jsem se dokázal konečně taky trefit, i když to bude hodně drahé.

Jak se zrodil váš první gól, který byl v utkání hodně důležitý?

Říkali jsme si, že to zkusíme rozpohybovat a s Ondrou Luxem se nám povedlo rozebrat finskou obranu a pak jsem to dával na Dana Hnízdila, který mi to ještě vrátil a já to naštěstí trefil.

Potvrdili Finové vaše očekávání?

Upřímně, byl to takový divný zápas. Finům se nechtělo úplně hrát, něco vymýšlet a spíše čekali. Nebylo takové nahoru dolu jako proti jiným soupeřům.

Jak berete svojí účast na šampionátu?

Užívám si to naprosto maximálně. Je to pro mě obrovská šance, která už se nemusí nikdy opakovat. Snažím se makat na 110 procent.

Váš příběh je hodně zajímavý. Loni na jaře vyřezení z kádru, teď účast na šampionátu. To je asi pohádkový návrat?

Je to naprosto úžasné, že se mmi něco takového povedlo. Loni jsem udělal hroznou blbost, ke které bych se už něchtěl vracet, odpykal jsem si to a letos? Tohle jsem si nedokázal vůbec představit, jako v pohádce.