Reprezentace

Finové nebyli pro český výběr problémem. Po výhře 9:0 je reprezentace v semifinále

Očekávání nečitelného soupeře pro čtvrtfinále se nepotvrdilo. Českým tým vlétl na Finsko hned od úvodního vhazování a výsledek byl debakl 9:0, který český tým Finům uštědřil. V sobotu od 20:00 čeká český tým semifinálové utkání.

Česká republika – Finsko 9:0

Branky a nahrávky: 2. Wróbel (Slanec), 10. Kudela (Kruček, Růžička), 23. Schnaubelt (Hnízdil), 25. Wróbel (Bílý, Slanec), 32. Kudela (Wróbel), 34. Bacovský (Kruček), 38. Bacovský (Kruček), 42. Bacovský (Kruček), 44. Schnaubelt (Krejčí)

Český tým měl za cíl na finského soupeře vlétnout hned od začátku a nepřipustit jakékoliv komplikace. Hráči si tento cíl vzali za svůj a hned ve druhé min utě se ujali vedení, když se prosadil střelou z první Tomáš Wróbel. Český tým byl aktivní i dál a výsledkem mohl pohnout opět Wróbel a po něm i Benedikt, ale ani jeden z českých útočníků se nedokázal proti brankáři Kuusama prosadit. To se povedlo až obránci Tomáši Kudelovi, který se proháčkoval až před branku a mezi betony dostal míček do sítě. Finové vytvářeli řčadu chyb v rozehrávce a český tým se je snažil trestat, ovšem vyzrát na gólmana Kuusama se nedařilo, i když v řadě případů měl finský strážce klece dost práce s pokusy českého výběru.

Češi začali aktivně i druhou periodu utkání, ale nedařilo se jim proměnit vypracované příležitosti, kterých měl národní tým dostatek. Do dobré pozice se dostal v polovině třetiny Štěpaník, ale na gólmana nedokázal vyzrát. To se povedlo až o pár vteřin později jeho spoluhráči z Kladna Milanu Schnaubeltovi, který vypálil z mezikruží a zamířil přesně mezi betony finského gólmana. Asi definitvní zlom finského odporu přinesl za dalších několik okamžiků Tomáš Wróbel, který dostal dost prostoru před finskpou klecí na přesné zakončení. Tomáš Wróbel mohl dokonat hattrick ještě ve druhé části, ale míček do branky nezamířil.

Třetí třetina, to už byla exhibice českého týmu proti odevzdanému soupeři ze severu Evropy. Finové ve třetí části nestíhali a český tým si dělal se soupeřem prakticky co chtěl. Výsledkem toho bylo hned pět zásahů za Kuusamova záda. Vše odstartoval už ve druhé minutě poslední periody Tomáš Kudela, na kterého navázal hattrickem Jan Bacovský a devátý zářez českého týmu obstaral těsně před koncem utkání Milan Schnaubelt.