Reprezentace

České reprezentanty čeká ve čtvrtfinále Finsko

Po vítězství ve skupině měli čeští hráči volno, ale zároveň museli čekat na svého čtvrtfinálového soka, který vzešel ze souboje Finska a Indie. Indové v utkání vedli, ale Finsko dokázalo srovnat a v osmé sérii nájezdů pak rozhodnout o postupu.

Český tým čeká ve čtvrtfinále houževnatý soupeř, který se zlepšuje šampionát od šampionátu, i když ve Švýcarsku Finové nemají asi nejsilnější možné složení. Finové ve své skupně skončili čtvrtí, když jedinou výhru zaznamenali nad Pákistánem, ale také dokázali remizovat se Slovenskem.

Poslední zkušenost českého výběru proti Finsku se datuje do roku 2011, kdy se oba týmy utkaly na šampionátu v Bratislavě. Český tým tehdy Finsko porazil 5:1, ze současného kádru dával Finům jeden gól například Tomáš Wróbel.

O tom, jaký bude Finsko soupeř, hovoří obránce Jan Příhoda.

Co očekávat od Finska?

Dneska jsme je viděli poprvé a přišlo mi proti Indii jejich tempo takové vlažné. Myslím si, že bychom je měli porazit.

Kde vidíte nejsilnější stránku Finů?

Mají hodně dobrého gólmana, ale jinak budou rozhodovat maličkosti a přesilovky. V téhle fázi už to jinak ani není.

Je výhodou, že díky výhře ve skupině máte „lehčího“ soupeře?

Ve čtvrtfinále už nejsou lehcí soupeři, to bychom museli hrát třeba s Arménií. To čtvrtfinále je strašně ošidné, nepovede se jeden zápas a můžeme jet domů. To věřím, nebude náš případ.

Oproti minulým zápasům je potřeba si dát největší pozor asi na zbytečné chyby, kterých jste zatím dělali poměrně dost, souhlasíte?

Toho se musíme vyvarovat, protože to nás může stát celý turnaj. Je potřeba hrát zodpovědně a nedělat takové chyby.