Reprezentace

Děláme zbytečné fauly, přiznává Tomáš Wróbel

Útočník Tomáš Wróbel měl v utkání s Kanadou několik slibných možností ke skórování, ale prosadit se nedokázal stejně jako jeho spoluhráči. Po bezbrankové remíze český tým opanoval skupinu a nyní bude čekat na čtvrtfinálového soupeře, který vzejde ze souboje mezi Finskem a Indií. Koho by bral Wróbel?

Jak obtížné bylo polsední vystpupení ve skupině s Kanadou?

Bylo to náročné utkání a všichni víme, jak je Kanada těžký soupeř. Je to jeden z TOP týmů tady na turnaji, ale dokázali jsme si, že když hrajeme v pěti, tak jsme lepším týmem, akorát nás shazovaly. Nechci se nějak vymlouvat na rozhodčí, ale prostě tady člověk neví, co mu v zápase písknou a co ne. Musíme se držet své hry a na to jediné koukat.

V zápasech máte hodně vyloučených. Řada jich je ale po docela zbytečných faulech, souhlasíte?

Je pravda, že tam bylo pár zbytečností, ale myslím si, že v naší extralize a celkově u nás se to posuzuje trochu jinak, neřekl bych přísněji nebo volněji, ale jinak.

Jak důležité bylo dnes neprohrát s Kanadou?

Chtěli jsme vyhrát, ze začátku jsme pro to šli, ale bohužel pak jsme se museli bránit oslabením, ale ukázali jsme, že na tom můžeme stavět a věřím, že pět na pět jsme lepí. Dneska to nebvyšlo, ale věřím, že když budeme pokračovat v tomhle tempu dál, tak to přijde.

V zápase jste měl pár šancí, co chybělo k využití? Je nějaká, která vás nejvíce mrzí?

Těch šancí tam pár bylo, ale řešil jsem to špatně. Měl jsem jít do zakončení, ale zbytečně jsem to nahrával. Už bych nějaký ten gól taky potřeboval dát, místo toho se tam snažím něco vymýšlet.

Brali byste do čtvrtfinále raději Finy nebo Indii?

Nijak kalkulovat nebudeme. My jsme přijeli s cílem vyhrát a musíme zvítězit nad každým a je jedno, zda je to Finsko, Indie nebo někdo jiný.