Reprezentace

Hrátky kočky s myší dopadly vysokým vítězstvím české reprezentace nad Bermudami

Povinné vítězství si na svůj účet připsali ve třetím duelu na světovém šampionátu hráči českého výběru, kteří se utkali s reprezentací Bermudských ostrovů, a ta moc velký odpor nekladla. Češi působili dojmem po kořisti dychtivých šelem a po chudší první třetině se lví brankostroj rozjel naplno.

V tomto utkání si navíc první branku v seniorské reprezentaci připsal Martin Špaček!



Česká republika vs. Bermudské ostrovy 15:2 (2:0, 7:1, 6:1)

Branky a nahrávky: 5. Hudeček (Wróbel), 7. Bacovský (Pospíšil, Příhoda), 19. Bacovský (Špaček, Kudela), 20. Průcha (Kudela), 23. Slanec (Hudeček), 24. Lux (Krejčí, Schnaubelt), 26. Slanec (Hudeček, Hnízdil), 27. Benedikt (Lux, Krejčí), 30. Lux, 31. Špaček (Příhoda, Kruček), 34. Špaček (Kruček, Bacovský), 38. Hudeček (Kudela, Bílý), 41. Wróbel (Hudeček, Bílý), 43. Pospíšil (Hnízdil), 44. Růžička (Kruček, Špaček) – 29. Merrit (Caouette, Worthington-White), 36. Chevis (Caouette, Merrit). 

Sestava ČR:  Šimara (od 34. min. Kráčina) – Příhoda, Pospíšil, Kudela, Růžička „C“, Slanec, Krejčí, Soukup – Hudeček, Kruček, Bacovský, Wróbel, Stěpáník, Bílý, Průcha, Lux, Špaček, Schnaubelt, Hnízdil, Benedikt, Střecha.

Rozháraný vstup do utkání přebily dvě slepené branky

Český tým vstoupil do zápasu v roli jasného favorita, avšak na začátku utkání se do nebezpečného brejku dostal útočník Bermud Gouthro, s nímž si však Šimara poradil. Od této chvíle však existoval na hřišti pouze jeden tým, který si šel střemhlav za vstřeleným gólem, a to ten z České republiky. Na první branku si diváci počkali do páté minuty, v níž se ve vlastním oslabení prosadil Lukáš Hudeček, který se šikovně obtočil kolem bermudské klece a zasunul míček za záda Mcpheeho – 1:0.

O pár chvil později si český výběr zahrál v početní převaze, kterou brzkým gólem rozčísl Jan Bacovský, jenž využil rozpohybované bermudské obrany a jeho rána v poklidu zaplula do oponentovy svatyně – 2:0. Zbytek úvodní patnáctiminutovky se odehrál výhradně na polovině Bermudských ostrovů, jejichž hráči se snažili co nejvíce vyhazovat míček pryč ze svého obranného pásma, ale to se jim příliš nedařilo.

Česká kanonáda nenabírala konce a Lux se blýskl Forsbergovou kličkou!

Prostřední část začala už v naprosté režii českého mančaftu, jehož hra připomínala spíše nekončící přesilovku. V rozmezí pár vteřin přidali dva další góly Jan Bacovský a Michal Průcha, což jen znamenalo, že o osudu utkání bylo předčasně rozhodnuto – 4:0. Bermuďané se v jednu chvíli nadechovali k překvapivým brejkům, ale vše hasila rychle se vracející česká obrana. Když v polovině zápasu přidali dva slepené góly z dálky střílející Michal Slanec a na brankovišti si důrazně počínající Ondřeje Lux, vypadalo to na velký debakl – 6:0.

Prostřední část, to byla fáze utkání, kdy se Češi výhradně trefovali dvakrát těsně za sebou. Toto nepsané pravidlo druhé patnáctiminutovky jen potvrdil před brankou Hudečkovu střelu tečující Michal Slanec a následně tvrdě dorážející Jiří Benedikt – 8:0. Nedlouho po těchto dvou zásazích do černého ale přišlo dvojnásobné oslabení českého týmu, kterého využil z vrcholu kruhu přesně zakončující Christopher Merrit – 8:1. V pokračujícím oslabení se však do brejku utrhl Ondřej Lux, jenž byl faulován a uzavřel druhou třetinu úchvatným blafákem po vzoru Petera Forsberga v nařízeném trestném střílení – 9:1.

Závěrečná část se opět nesla v jasné režii českého souboru

Hned na začátku třetí periody se první branky v reprezentačním dresu dočkal Martin Špaček, jemuž se podařilo dorazit kus oranžového plastu po střele Kručka – 10:1. Následovala dominance české družiny, které využil opět Martin Špaček, jenž stál na konci dech beroucí akce na jeden dotek po ose Bacovský-Kruček – 11:1. Bermudy se však se svým statnějším oponentem i nadále praly statečně a v nabídnuté přesilové hře vsítily druhý čestný gól, který padl z hole Adama Chevise – 11:2.

Před druhým bermudským gólem však zamířil do české branky Petr Kráčina, na kterého tak čekala nepříjemná premiéra mezi třemi tyčemi na MS. Reprezentační výběr z České republiky se po druhém bermudském zásahu zdravě naštval a další dva góly navrch přidal Lukáš Hudeček s Tomášem Wróbelem – 13:2. Už to vypadalo, že si Češi zápas jen tak v poklidu dohrají, ale k velkým příležitostem, které by byl hřích zahodit, se dostali Jan Pospíšil a kapitán české družiny Miroslav Růžička upravující finální podobu skóre na 15:2.