Reprezentace

Zeitung aus Zug 22/06/15

V pondělí jsme se po deštivých dnech probudili do prvního polojasného rána. A taky do snídaňového masakru, jelikož se v osm hodin v jídelně potkali kompletní mužské i ženské reprezentace ČR i USA. Fronta až za dva rohy.

Naše rozcvičková skupina nabírá denně na síle. V neděli se ke skupině přidal redaktor Kuba Vais, v pondělí už se zapojili i oba zástupci ČT, aby kromě záběrů nabrali také dostatek zážitků z první ruky. Ve fotbalovém klání zvítězili mladí nad staršími, ačkoli byli celou dobu pod téměř drtivým tlakem.

Po obědě na nás všichni v restauraci Hello World apelovali, abychom v odpoledním zápase nebyli na domácí Švýcary příliš tvrdí. A my jsme odpovídali, že naopak očekáváme docela těžké utkání. Nikdo z nás v dané chvíli netušil, jak moc velká pravda to bude.

Článek o těsném vítězství Čechů v zápase, kterému neohroženě stylem „Pat a Mat“ kralovala slovensko-kanadská dvojice rozhodčích, si můžete přečíst ZDE.

Zahráli jsme si spoustu přesilovek, ve kterých jsme měli dát další góly. Současně jsme ale ubránili ještě víc oslabení, v nichž se dalo více branek dostat, a ukázali jsme vnitřní sílu mužstva, které dokáže vyhrát i utkání, ve kterém se mu zas až tak nedaří. A večer začalo pršet...