Reprezentace

Udělali jsme pár zbytečných chyb, přiznal Jan Bílý

Svým prvním gólem na světových šampionátech se Jan Bílý zapsal nejen na seznam dalších platičů do klubové asy, ale především pomohl týmu k zisku velmi důležitých bodů z utkání, které začalo pro tým dobře, ale následně přišly komplikace. Kde byly příčiny toho, že utkání bylo tak dramatické? 

Jak hodnotíš duel proti domácímu Švýcarsku?

Začátek se nám celkem povedl, prvních deset minut jsme je nepustili z pásma, ale pak jsme udělali pár zbytečných chyb a Švýcary jsme dostali zpátky do hry. Místo klidnější hry za stavu 2:0, to bylo 2:2 a začínalo se od znova.

Co se stalo po tvém gólu?

Byly tam dva nebo tři hloupé fauly, kterými jsme Švýcarům dali přesilovku a oni na té mezinárodní scéně to mají sehrané dobře a umí to využívat. Bohužel to pokračovalo.

V závěru domácí tým hnalo publikum, Jak se hrálo před necelými třemi tisíci fanoušků?

Nebylo to tak bouřlivé jako při zápase Švýcarska s Kanadou, to byl větší hukot.

V utkání jste hráli řadu přesilovek a oslabení. Byl to asi hodně bláznivý zápas?

Nevím úplně co říct, ani nevím, jestli mohu. Bylo smůla že jsme při přesilovkách něco nedali, ale zároveň štěstí, že Švýcaři také ne. Při tomhle stylu člověk moc neví, co má hrát.

V přesilových hrách vám to dnes asi trochu vázlo?

Musíme na tom do dalších zápasů zapracovat. Musíme chodit víc do brány při přesilovce, protože na velkém hřišti je to jedna z rozhodujících věcí.

Zítra hrajete s outsiderem skupiny. Jak se na utkání s Bermudami připravit?

Nesmíme soupeře podcenit a začít jako dnešní zápas se Švýcarskem. Věřím, že v tom případě budeme úspěšní.