Reprezentace

Důležité je vítězství, ne kdo chytá, říká Jan Jirotka

Úvodní vysstoupení na světovém šampionátu v Zugu se českému týmu povedlo. Svojí zásluhu na tom měl i nejlepší hráč zápasu Jan Jirotka. Brankář českéo týmu za svá záda propustil nakonec jediný míček a pomohl týmu k výhře 4:1 a po zápase byl spokojený a případné čisté konto vůbec neřešil.

Jak hodnotíte úvodní zápas turnaje?

Úvod byl z naší strany vlažnější, ale na takových turnajích se to občas stává, že ty zahajovací zápasy nejsou úplně ono hned od začátku. Naštěstí to bylo jen pár minut a pak už jsme to dostali pod kontrolu a ve třetí třetině se dostali snad třikrát k míčku.

Mrzí hodně, že se nepovedlo vychytat čisté konto?

Každá nula mrzí, ale důležitější je vítězství. Měli tam pár nebezečných šancí, ale naštěstí pro nás nebyli produktivní. V zakončení vymýšleli vždy něco navíc. Možná by to pak také vypadalo jinak.

Jak jste si užil první zápas MS?

Úvodní zápas jsem si užil, je to mistrovství světa. To nehrajete každý den. Jsem rád, že jsem mohl chytat, ale bylo by mi jedno, jestli bych na střídačce.

Už víte, kdo bude brankářská jednička?

Teď to bylo takto, ale jak do dalších zápasů? To je otázka na trenéry. Důležitá je výhra a je jedno jestli chytá ten či onen, to je jedno.

Po dni volna vás čeká proti Švýcarsku jeden z nejdůležitějších zápasů. Berete to tak?

Ano, bude to opravdu důležité utkání, na které se upřímně těším. Doufám, že přijde dost diváků a bude slušná atmosféra. Už i na nás tady byla slušná návštěva, ale na domácí čekám plno a věřím, že to bude skvělé utkání.