Reprezentace

Všichni už se těšíme na začátek turnaje, hlasí kapitán Růžička

Stejně jako před dvěma roky v Kanadě, tak i na světovém šampionátu ve Švýcarsku obleče dres s kapitánský céčkem obránce Miroslav Růžička, který byl spoluhráči vybrán jednomyslně za kapitána. Staronového kapitána české reprezentace jsme vyzpovídali po příjezdu do dějiště šampionátu.  

Jak probíhal výběr kapitána?

Volba kapitána probíhala podobně jako před jinými MS, sešli se starší hráči v týmu a rozhodlo se kdo bude kapitán a kdo bude asistentem.

Byla volba jednomyslná?

Na pozici kapitána se kluci shodli na mě, na pozici asistenta byly tři varianty, nakonec byli určeni Honzové Bacovský a Příhoda.

Do turnaje vstoupíte proti Řecku. Jaký je to protivník?

Je to soupeř, na kterého se nám tradičně úplně nedaří. Stačí se podívat na výsledky posledních šampionátu. Tento zápas bude odrazový můstek do šampionátu a je potřeba nepodcenit soupeře a vyhrát!

Je dobře, že na začátek máte tak nečitelného soupeře jako je Řecko?

Je úplně jedno proti komu začínáme, jestli je to proti Bermudám nebo Řecku. Musíme jít zápas od zápasu a postupně přidávat jednotlivé dílky do skládačky.

Jaká je nálada v týmu před prvním utkáním?

Všichni už se těší až to začne, protože ta příprava byla dlouhá a člověk už se těší na zápas.

Koho vidíte jako největší kanadidáty na cenné kovy?

Kanada, Slovensko a my jsou týmy, které bojují o medaile pokaždé, ale mohou do toho promluvit domácí Švýcaři. Jsem zvědav jaký tým bude mít Portugalsko nebo Řecko, tedy týmy složené z hráčů žijících v Kanadě. Finové budou nevyzpytatelný soupeř, ale nemyslím si, že už letos promluví do boje o medaile.

A co o volbě kapitána řekl trenér Drahomír Kadlec?

Kapitána jsem nevolil, to určilo mužstvo.To je věc, do které nezasahuji, nejsem diktátor.