Reprezentace

Reprezentace dorazila do Zugu. MS pro tým začne v sobotu

Hokejbalový výběr mužů započne svoje působení na světovém šampio átu vee Švýcarsku v sobotu 20. června proti Řecku. Do dějiště MS v Zugu dorazil národní tým s jednodenním předstihem a stihl toho za první hodiny poměrně hodně. 

Autobus s reprezenanty se na více jak 600 kilometrů dlouhou cestu vydal ve čtvrtek 18. června ve 22 hodin z Prahy. Se dvěma zastávkami pak tým dorazil do Zugu krátce před sedmou hodinou ráno k Bossard Aréně. Tam si hráči vyložili věci a prohlédli halu, ve které je čekají zápasy světového šampionátu. Jednou z mála výtek po příjezdu byla absence šatny pro celý šampionát, což pro český, ale i další týmy znamená stěhování věcí po každém utkání do skladu.

Po krátkém odpočinku čekal na tým společný oběd nedaleko hotelu Ibis, který se nachází v části města Baar. Od hotelu Ibis, kde budou hráči během šampionátu přebývat, jezdí přímo ke stadionu příměstký vlak, což pro hráče znamená zhruba 10 minut cesty vlakem. Pro porovnání slovenská reprezentace během MS bydlí až v Zurichu, což znamená hodinu cesty na stadion do Zugu a hodinu zase zpátky.

Po tréninku a večeři u arény se část hráčů odebrala na hotel, část pak zamířila na slavnostní ceremoniál.