Reprezentace

Reprezentace se sešla k poslednímu kempu v Kladně

K poslední přípravě před odjezdem na světový šampionát do Švýcarska se sešel nýrodní tým mužů na kladenském zimním stadionu, kde absolvoval tréninky, ale také modelové utkání proti Rakovníku.

Reprezentanti do Kladna přijeli už v pátek, kdy byl na programu první trénink, kde se hráči rozdělili do formací, jak by mohli hráči nastoupit na světovém šampionátu.

"Úmyslně jsme na toto závěrečné soustředění vzali už pouze těch 23 hráčů v nejužší nominaci. Chtěli jsme, aby se kluci v klidu věnovali herní a týmové přípravě v takovém složení, v jakém později v týdnu odjedou do Zugu," říká Drahomír Kadlec.

V sobotním dopoledni se reprezentační výběr věnoval nácviku přesilových her, zakládání útoku nebo nájezdům, po kterých museli hráči ještě sprintovat na druhou stranu hrací plochy. Odpolední program začal focením reprezentantů v nových dresech pro šampionát a přípřavným utkáním.

Pro modelové utkání byl soupeřem repreznetace vítězný tým druhé ligy z Rakovníka, který doplnilo i několik mladších hráčů kladenského Alpiqu. Výběr trenéra Kadlece potrvrdil roli jasného favorita, ale o výsledek v utkání vůbec nešlo, důležitější bylo zkusit různé herní varianty.

„Chtěl bych moc poděkovat Rakovníku, že nám vyšli vstříc a přijali naší nabídku. Vzhledem k Českému poháru nebylo jednoduché sehnat soupeře, jakého bychom si představovali. Utkání pro nás splnilo svůj účel a mohli jsme si zkusit několik věcí,“ těšilo trenéra Drahomíra Kadlece.

Ten si poprvé vyzkoušel spolupráci u reprezentace s kolegou z Alpiqu Milanem Maršnerem. "Jsme rádi, že se k týmu také připojil Milan Maršner. Kluci, kteří ho neznají z klubu, nebo mládežnických reprezentací, tak dostali možnost se s ním osobně seznámit. Myslím, že ta integrace proběhla zásluhou všech zúčastněných naprosto skvěle," řekl za tým manažer týmu Adam Karnet. 

"V neděli po dopoledním tréninku jsme se s hráči rozloučili a shrnuli jsme si poslední organizační informace týkající se odjezdu. Ve čtvrtek večer se vydáme do Švýcarska a doufáme, že vracet se po dalším víkendu budeme v co nejlepší možné náladě. 

Víme ale, že nás nečeká nic lehkého - kdo má trochu přehled o situaci, ten ví, že je před námi dost možná nejvyrovnanější mistrovství světa v historii a ty časy, kdy trojice týmů jezdila na MS s takřka jistou medailí, ty už jsou nenávratně pryč. Nechceme si ale dopředu hledat nějaké výmluvy - naopak je to pro nás o to větší motivace snažit se o úspěch," uzavíra Karnet

V jakém složení trénovala reprezentace?

Příhoda, Pospíšil

Kudela, Růžička

Slanec, Krejčí

Benedikt, Soukup

Bacovský, Kruček, Hudeček

Bílý, Štěpáník, Wróbel

Špaček, Lux, Průcha

Hnízdil, Schnaubelt, Střecha