Reprezentace

Nominace pro MS v Zugu je tady! Největší zastoupení má mistrovské Kladno

Patnáct dnů před začátkem světového šampionátu v Zugu se rozhodlo trenérské duo českého národního týmu Drahomír Kadlec a Milan Maršner oznámit jména 23 hráčů, kteří se vydají na světový šampionát.

Kromě finální nominace zvěřejnili trenéři i jména náhradníků, kteří by byli povolaní podle případné absence.



Český tým se chystá na světový šampionát v Zugu, který slibuje už předem hodně zajímavou podívanou nejen díky obsazení skupiny, ve které bude hrát český celek. Do Zugu odcestuje kádr čítající 23 jmen, mezi kterými jsou tři brankáři, sedm obránců a třináct útočníků. Kromě finální nominace trenéři oznámili i jména čtyř náhradníků, kteří s týmem ale do Zugu zatím nepojedou, ale tým by mohli v případě potřeby doplnit. V nominaci mají nějvětší zastoupení hráči první čtyř celků skončeného ročníku CCM Extraligy, i když trenérům situaci kolem nominace zamotalo i několik zranění.

"Trenéři děkují všem hráčům, kteří se zúčastnili reprezentačního cyklu, ale do konečné nominace se nedostali," řekl vedoucí týmu Adam Karnet.

Nominace pro MS 2015 v Zugu:

Brankáři: Jan Jirotka (HBC Alpiq Kladno), Petr Kráčina (HBC Plzeň), Jan Šimara (SK Hokejbal Letohrad)

Obránci: Roman Krejčí (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Tomáš Kudela, Jan Pospíšil, Jan Příhoda, Radek Soukup (všichni HBC Alpiq Kladno), Miroslav Růžička (Elba DDM Ústí nad Labem), Michal Slanec (HBC Plzeň).

Útočníci: Jan Bacovský (Hbk Nitrianski Rytieri Nitra/SVK), Jiří Benedikt (HBC Plzeň), Jan Bílý (HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice), Lukáš Hudeček (SHC Belpa/SUI), Martin Kruček (HC Kert Park Praha), Ondřej Lux (SK Hokejbal Letohrad), Milan Schnaubelt Daniel Hnízdil, Radim Štěpaník, Martin Špaček (všichni HBC Alpiq Kladno), Tomáš Wróbel, Jan Střecha, Michal Průcha (všichni HBT Vlašim)

Necestující náhradníci: Ondřej Kejř (HBC Plzeň), Libor Topolánek (HBT Vlašim), Jan Langthaler (Elba DDM Ústí nad Labem).