Reprezentace

Novým asistentem u reprezentačního A-týmu se stal Milan Maršner

Dva měsíce před světovým šampionátem ve švýcarském Zugu došlo u reprezentačního týmu mužů k zásadní změně na lavičce.

Předsednictvo odvolalo ze všech svazových funkcí dosavadního asistenta Rostislva Kurfürsta, kterého u národního týmu nahradí úspěšný trenér mládežnických výběrů a asistent trenéra Alpiqu Kladno Milan Maršner.



Necelé tři měsíce před začátkem mistrovství světa v Zugu po rozhodnutí předsednictva byl ze všech pozic v ČMSHb, a tedy i z pozice asistenta trenéra u nároďního týmu, odvolán Rostislav Kurfürst, který se v trenérském tandemu s Drahomírem Kadlecem podílel jak na zlatu z Bratislavy 2011, tak na stříbrné medaili ze St. Johns 2013. Za jeho nástupce v těchto dnech zvolen trenér výběru U18 Milan Maršner.

"Začali jsme to řešit prakticky hned poté, co jsem se dozvěděli rozhodnutí předsednictva ohledně Rosti Kurfürsta. Byli jsme z toho pořádně vedle, ale takhle krátce před mistrovstvím se nedá na něco čekat. Je to hodně nepříjemná situace, ale musí se řešit," komentuje vývoj událostí manažer týmu Adam Karnet.

"Nechali jsme to projít alespoň den hlavou, pak jsme si zavolali a shodli se, že těsně před Zugem, když už nás nečeká ani žádný klasický přípravný kemp, pro nás přichází v úvahu pouze dvě jména. Prvním z nich byl Milan Maršner, druhým pak Petr Novák," přibližuje dále průběh hlavní trenér týmu Drahomír Kadlec.

S Milanem Maršnerem má Kadlec vyzkoušenou spolupráci z Kladna, kde společně sbírají úspěchy a na reprezentační lavičce by tato spolupráce pokračovala. První volbou ale byl Petr Novák, který se nedávno ujal funkce hrajícího trenéra v Hradci Králové. Bývalý kapitán národního týmu umí tým strhnout správným směrem a do týmu by v roli asistenta výborně zapadl.

"Oslovili jsme oba, jak by se na takovou nabídku tvářili. Oba vyjádřili jednoznačný zájem, ale krátce na to Novas zjistil, že mu účast na MS nedovolí pracovní vytížení, a tím bylo prakticky rozhodnuto," dodává Kadlec.

Nového asistenta muselo schválit předsednictvo, které návrh na nového asistenta posvětilo. "Předsednictvo dalo Milanovi důvěru a my jsme přesvědčeni, že je to pro národní tým správná volba. Má mnohaleté zkušeností jako hlavní trenér U16 a U18, navíc na klubové úrovni spolupracuje s trenérem Kadlecem už skoro deset let. Díky tomu je mezi nimi vybudovaná silná vzájemná důvěra, a přesně to je teď pro tým potřeba," uzavírá celou věc Adam Karnet.