Reprezentace

Za necelé tři měsíce začíná MS v Zugu! Takto vypadá širší nominace

Světový šampionát v Zugu začne už za necelé tři měsíce a některé reprezentační výběry už poodhalily svoje reprezentační výběry. Na oznámení širší nominace pro ISBHF má český tým ještě čas, ale první verze už spatřila světlo světa. 

Český tým do prozatimní nominace zařadil tři brankáře, deset obránců a sedmnáct útočníků, ze kterých by se v ssoučasné chvíli vybírala konečná podoba kádru pro MS. „Není to samozřejmě ještě třicetičlenná nominace, kterou bychom hlásili ISBHF, to proběhne až v květnu. Stále počítáme s tím, že může nějaký další hráč ukázat nadstandardní aktuální formu v průběhu jarní části sezony. Ale pokud bychom jeli na MS teď, vybírali bychom právě z těchto hráčů,“ říká v současné chvíli trenér reprezentace Drahomír Kadlec.

Kromě podoby širší nominace v současné chvíli připravuje realizační tým závěrečnou přípravu pro MS, kterou bude tvořit kemp v průběhu play-off a pak kemp víkend před světovým šampionátem. „O víkendu před přesunem do Zugu (12.-14.6.2015) bychom měli absolvovat soustředění v Kladně. Svaz ve stejném termínu pořádá v Pardubicích Český pohár, ale my stoprocentně počítáme s účastí všech hráčů, kteří v té době budou v širší nominaci figurovat, na závěrečném kempu národního týmu před MS,“ říká k plánu reprezentace manažer týmu Adam Karnet.

Aktuální širší nominace ČR

Brankáři: Jirotka Jan, Kráčina Petr, Šimara Jan

Obránci: Blaško Jan, Filip Petr, Krejčí Roman, Kudela Tomáš, Mokříž Jakub, Pospíšil Jan, Příhoda Jan, Růžička Miroslav, Slanec Michal, Soukup Radek

Útočníci: Bacovský Jan, Benedikt Jiří, Bílý Jan, Hnízdil Daniel, Hudeček Lukáš, Kejř Ondřej, Kruček Martin, Kubeš Pavel, Langthaler Jan, Lux Ondřej, Průcha Michal, Roušal Adam, Soukup Lukáš, Střecha Jan, Špaček Martin, Štěpáník Radim, Wróbel Tomáš