Reprezentace

Kubeš si dává od reprezentace pauzu. Chtěl bych se rozloučit za dva roky doma, říká

K oporám reprezentačního výběru patří Pavel Kubeš už notnou řádku let a s týmem vybojoval i dva tituly mistra světa. Na letošním šampionátu ve švýcarském Zugu však útočníka s číslem 50 na zádech neuvidíme.

Pro jarní část se rozhodl dát reprezentaci vale, ale úplný konec v reprezentaci ještě neplánuje. Sen je rozloučit se za dva roky doma v Pardubicích.



Pavel Kubeš a konec v reprezentačním dresu. Je tato zpráva pravdivá a definitvní?

Pravda to je a pro letošní sezónu s největší pravděpodobností ano. Bohužel už nemůžu hokejbalu věnovat tolik času jako dříve. Z toho plyne i má fyzická a herní připravenost. Osobně cítím, že bych v současné době nebyl týmu nápomocen. Nechci však říkat, že to je definitvní konec.

Jak dlouho probíhalo přemýšlení o tomto kroku?

O dalším působení jsem přemýšlel poslední půlrok. Vždy byla pro mě čest reprezentovat, trenérům se podařilo udělat skvělou partu s parádní atmosférou. Každá akce byla jedinečná a mám na reprezentaci jen hezké vzpomínky.

Je nějaká vzpomínka speciální?

Každé mistrovství, každý zápas byl originál. Kanada byla krásná prostředím, Slovensko titulem a Plzeň neskutečnou atmosférou.

Jaký vliv na to rozhodnutí měla rodina?

Ten zásadní. Rodina a stavba domu jsou jedinými důvody, proč jsem se rozhodl přerušit své působení v reprezentaci. Malá Sofinka bude mít za chvíli rok a byl bych rád, aby mohla bydlet v baráčku co nejdříve.

Slova o konci nejsou tedy definitvní?

Pevně věřím, že se ještě někdy do reprezentačního dresu vrátím a rád  bych se s dresem rozloučil na šampionátu v roce 2017.

Za dva roky bude MS v Pardubicích, to by bylo skvělé rozloučení, že?

Je to ohromná výzva a budu se snažit, pokud zdraví dovolí o reprezentační dres poprat. Bude to už trošku jiná situace, samozřejmě mi bude o dva roky více, takže nevím, jak na tom v 33 letech budu. 

Jak to bude s působením v klubu, tam na jaře budete více nápomocen?

S trenérem jsem se domluvil, že začátek sezony vynechám a budu se věnovat rodině. Na jaře již bude vše při starém a pevně věřím, že budu týmu více nápomocen.