Reprezentace

První nula v reprezentaci? Dostal jsem studentskou slevu, směje se Kráčina

Jedním z nejjasněji se rýsujících postů pro světový šampionát v Zugu je otázka gólmanů. Trio Jirotka-Šimara-Kráčina momentálně v extralize kraluje, posledně jmenovaný pak ve dvaceti letech dokonce kraluje statistikám gólmanů.

Mladý plzeňský gólman se o víkendu dočkal své první nuly v reprezentačním dresu. "Kolik mě stála, říkat nebudu, ale dostal jsem studentskou slevu," říká s nadsázkou.



Dostal jste další příležitost v reprezentačním dresu. Jaký turnaj v Gajarech byl?

Za tu příležitost si znovu zachytat za nároďák jsem rád, snad nebyla poslední. Švýcarsko i Slovensko jsou výborné týmy, takže turnaj byl kvalitní. I přesto, že první zápas nedopadl pro nás moc dobře, tak si myslím, že pro tým to byla vydařená zkouška před MS.

Hned v prvním zápase jste proti domácímu Slovensku nehráli špatně, ale co se stalo v závěru?

Tak ze začátku jsme zaspali a soupeř šel do vedení. Po zlepšení pohybu i celé hry ve druhé třetině jsme se dočkali vyrovnání, ale bohužel pak přišla chyba, po které jsme dostali gól, na který jsme nestihli odpovědět.

Slovensko mělo na domácím turnaji o poznání silnější tým než v Plzni, bylo to znát?

Nějaký velký rozdíl jsem v tom neviděl, my jsme chtěli hrát tak, jak umíme a já osobně jsem nekoukal jaké hráče v Gajarech mají.

Švýcarsko jste porazili v obou zápasech přesvědčivě, ale bylo to opravdu tak jednoznačné?

Úplně tak jednoznačné to nebylo. Švýcaři hrozí hlavně v přesilovkách, což jsme si dokázali pokrýt a naopak ještě dokonce v jejich přesilovce jsme vstřelili gol.

Za dva týdny začíná jarní část, vnímáte to, že máte šanci na nominaci na MS v Zugu?

Samozřejmě si to uvědomuji a bylo by to krásné se tam podívat. Ale teď je prioritou úspěch na klubové úrovni a když bude ten, věřím , že by i on mohl pomoci mé nominaci.

S Plzní máte za cíl medaili, v případě napodobení podzimních výkonů to není nereálný cíl, že?

Tým máme kvalitní a na podzim jsme si dokázali, že hrát se dá úplně s každým, takže když budeme dělat co si řekneme v kabině, tak si myslím, že by se nám to mohlo povést.