Reprezentace

Martin Kruček: Bylo znát, že aktuálně probíhá fyzická příprava na jarní část

Martin Kruček patří k hvězdám extraligy a postupně se stále více prosazuje také v národním týmu, se terým o víkendu absolvoval turnaj v Gajarech, Jaký byl podle útočníka Kertu turnaj, na kterém dal vyrovnávací branku v prvním utkání se Slovenskem, která nakonec týmu nestačila k bodovému zisku?

Jaký má názor na arénu v Gajarech?


Máte za sebou vystoupení v Gajarech. Jaký ten turnaj byl?

Po herní stránce bylo vidět, že právě probíhají pouze fyzické přípravy v klubech. S výsledkem turnaje můžeme být spokojeni pouze na půl. Co se týče místa konání turnaje, nebylo dle mého vhodně zvoleno. Špatné zázemí a podmínky v hale takovéto události nejsou hodny.

Na úvod jste prohráli se Slovenskem, bylo znát, že mají tým oproti turnaji v Plzni ze dvou třetin obměněný?

Zas tolik znát to nebylo. Měli tam sice již osvědčená jména, ale o tolik se to nelišlo oproti zápasům v Plzni.

Proti Slovensku byla velká škoda toho závěru?

Šťastný gol rozhodl. Tak to v těchto zápasech chodí. Je dobře, že takovéto zápasy můžeme sehrát, je to velmi dobrá příprava před blížícím se MS.

To samé se opakovalo i ve druhém vzájemném zápase. Nepoučili jste se?

Druhý zápas byl velmi vyhrocený. Emoce byli na obou stranach v maximálních otáčkách a tak tomu i odpovídal konec utkání. Zápas jsme za stavu 3:1 měli pevně v rukách. Bohužel metr rozhodčích byl dle toho jak se jim to v tu chvíli hodilo a tak se hodně vylučovalo za fauly co nebyly a za situace co jsou běžné se chodilo ven.

Bylo to druhé utkání proti Slovensku v něčem odlišné od toho prvního?

Rozhodně z naší strany v nasazení a tempu hry. Od začátku zápasu jsme si šli za svým. A také tou vyhrocenou hrou. S hokejbalem to mistami nemělo nic společného.

Proti Švýcarsku jste si připsali dvě podle výsledku jasné výhry, bylo opravdu takové?

Zas tak jasné to nebylo. Švýcaři měli nebezpečné přesilové hry, ale také v nich několikrát inkasovali. Zato my jsem byli efektivní jak v oslabení tak i v přesilových hrách. Hrají hodně osobní obranu, proto padalo tolik golů v nerovnovážných počtech na hřišti.

Švýcaři se před domácím MS hodně zlepšují, je to znát v porovnání vzájemných zápasů s předchozími roky?

Více se zaměřují na hru pět na pět a tak se výkonost rok od roku zlepšuje. Dokáží být konkurenceschopní. Což potvrdili v zápase se Slovenskem, kdy je porazili 2:1.

Už za dva týdny začíná extraliga, je to čekání už dlouhé?

Ani ne. Jsou přípravné zápasy, takže o utkání není nouze. Plzeň by o tom mohla vyprávět. Navíc je dostatek času na kvalitní přípravu před jarní částí.

S jakými cíli do něj s Kertem půjdete?

S co nejlepším umístěním po základní části. Stejně jako všechny týmy. Spokojenost by byla s umístěním mezi třetím a šestým místem.