Reprezentace

Zápasy se Slovenskem? Klasické federální derby, říká Jan Bacovský

Na turnaji v Plzni ještě v reprezentačním dresu Jan Bacovský chyběl, ale v Gajrech už nikoliv a na hřišti byl hodně vidět. Útočník Hradce v podzimní části mnoho zápasů neodehrál, ale přes zimu se tvrdě připravoval na návrat zpět a měl by být opět oporou pirátů i národního mužstva.

To ukázal na uplynulém turnaji na Slovensku.



Jaký byl návrat do reprezentace?

Myslím, si že v pohodě. spousty kluků znám i oni mě, takže bez problémů..

V podzimní části jste toho tolik neodehrál, nebylo těžké do toho znovu naskočit?

Je pravda, že podzim nebyl úplně ideální, ale snažil jsem se to dohnat zimní ligou v Přelouči a v Hradci vzhledem k novému povrchu jsme na něm byli taky dost, takže jsem celkem rozehraný byl. Myslím, že gólovek jsem neproměnil asi jako vždy. (úsměv)

Máte za sebou vystoupení v Gajarech. Jaký ten turnaj byl?

Turnaj byl hodně fyzicky náročný, neboť jsme odehráli tři zápasy během 20 hodin, takže ke konci zápasu se Švýcarskem už nás některé starší začínaly bolet nohy.

Bylo v něčem jiné, že tým tentokráte netrénoval Drahomír Kadlec?

Myslím že ne. Drahoš i Rošťa jsou profíci a vědí jak na nás.

Na úvod jste prohráli se Slovenskem, bylo znát, že mají tým oproti turnaji v Plzni ze dvou třetin obměněný?

V Plzni jsem sice nebyl, takže to nemůžu moc posoudit, ale co sami říkali, tak ten výběr v Gajarech už byl témř finální, až na pár jmen. Zápasy tak byly v opravdu vysokém tempu.

Proti Slovensku byla velká škoda toho závěru?

V prvním zápase jsme dotahovali manko dvou gólů, protože jsme nezachytili začátek zápasu. Proti Slovensku to stojí hodně sil vstřelit dvě branky. Ten třetí gól padl po mé chybě, kdy jsem nechal volného beka a ten vymetl Kráčimu víko nad vyrážečku. Byla škoda, že to bylo již ke konci zápasu a nestihli jsme to napravit.

To samé se opakovalo i ve druhém vzájemném zápase. Nepoučili jste se?

Tam byla škoda dvou vyloučení ve třetí třetině, kteté slováci perfektně využili. Měli jsme pak ještě v závěru i smůlu, protože jsme trefili břevno, ale celkově jsme ten druhý zápas byli o fous lepší.

Bylo to druhé utkání proti Slovensku v něčem odlišné od toho prvního?

Určitě jsmě byli trohu odpočatější, Slováci měli v nohách prohraný zápas se Švýcarskem, takže na nás nevlétli jako v pátek. Jinak to bylo klasické federální derby, kde se pěkně a mnohdy zbytečně jiskřilo.

Proti Švýcarsku jste si připsali dvě podle výsledku jasné výhry, bylo opravdu takové? Je vidět, že tam jde hokejbal nahoru?

Švýcaři se zlepšují každým rokem. Zápasy s nima vždy hrozně bolí, hrají velmi tvrdě a často používají hokejky k jiným účelům, než by měli. Překonávat jejich bránicí blok chce notnou dávku trpělivosti. Už jim asi nikdy nebudem dávat 10, ale furt na ně umíme zahrát. Doma budou určitě velmi nebezpeční, pokud se vyrovnají s tlakem, který na ně bude.

V podzimní části se Hradci nedařilo, co bude potřeba změnit do jarní části?

Tak změnili jsme povrch, trenéra, snad i přístup hráčů.. a snad se k nám i vrátí trochu toho štěstí.. Já jestli budu hrát? Bez komentáře. (úsměv)