Reprezentace

Reprezentace v Gajarech: Remíza a porážka se Slovenskem a dvě výhry nad Švýcary

Reprezentační A-tým se k poslednímu mezinárodnímu turnaji před blížícím se světovým šampionátem vydal do slovenské obce Gajary, kde se koná turnaj tří zemí. Čeští reprezentanti v úvodním utkání těsně podlehli domácímu Slovensku, druhý zápas skončil remízou.

S druhým soupeřem ze Švýcarska čeští reprezentanti v prvním utkání nezváhali a vyhráli 4:0, ve druhém pak 3:0.



Pátek 20.2.

Česko - Slovensko 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Průcha, 41. Kruček (Wróbel) - 6. Ladiver (Hrivnák), 23. Lajčiak, 44. Džupina (Božik).

Do turnaje ve slovenských Gajarech vstoupil národní tým soubojem proti domácímu Slovensku, které začalo páteční večerní souboj lépe a po šesti minutách se ujalo vedení zásluhou dua útočníků Nitry Hrivnák a skórující Ladiver. Český tým se také dostával do šancí, které však potřebnou tečku neměly. Začátek druhé části přinesl pro český tým přesilovou hru, ale nevyužil jí a následně inkasoval z hole Lukáše Lajčiaka.

Reprezentanti se nenechali nepříznivým stavem zlomit a ještě v průběhu druhé třetiny přišlo snížení na rozdíl jediné branky z hole útočníka Michala Průchy. Ve třetí části bylo k vidění hned několik zajímavých akcí na obou stranách a přišlo také vyrovnání. Čtyři minuty před koncem třetí části srovnal Martin Kruček. Český tým si držel vyrovnaný stav, ale do alespoň remízového konce nakonec utkání nedotáhl, když 76 vteřin před koncem třetí části poslal Slovensko do vedení Martin Džupina.

Sobota 21.2

Česko - Švýcarsko 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Bacovský (Krejčí), 11. Wróbel (Průcha), 29. Kudela (Pospíšil), 30. Růžička

V sobotu čekaly na český tým dvě utkání, v tom prvním narazil výběr pod vedením trenéra Kurfürsta na Švýcarsko. Utkání začalo opatrně, ale český tým se nakonec prosadil jako první a už po necelých pěti minutách, kdy švýcarskou obranu pokořil Jan Bacovský. Švýcaři, kteří ve svém ranním utkání porazili domácí Slovensko, inkasovali od českého týmu ještě jednou. Po spolupráci dvou hráčů z Vlašimi se prosadil Tomáš Wróbel.

Ve druhé části byl český tým opět lepším na hrací ploše a dokázal to znovu potvrdit dvěma přesnými zásahy, ke kterým pomohla i švýcarská nedisciplinovanost hlavně v závěru třetiny, kdy nejprve překonal gólmana švýcarského týmu Tomáš Kudela a posléze i Miroslav Růžička, který dal gól devět vteřin před koncem. Český tým si poslední část utkání hlídal a dostal možnost ještě zvýšit svůj náskok, ale míček do švýcarské branky už nedoputoval.

Česko - Slovensko 3:3

Branky a nahrávky: 17. Kudela (Průcha), 30. Příhoda (Bacovský), 31. Pospíšil (Bacovský) – 26. Takáč, 37. Rampáček, 45. Bujdák (Ladiver).

První třetina druhého zápasu mezi českým a slovenským výběrem na turnaji v Gajarech nabídla spíše opatrnější hokejbal na obou stranách a ani jeden tým se ve svých šancích nedokázal gólově prosadit. Jako první to v utkání dokázali čeští reprezentanti ve druhém dějství. Hned po minutě druhé části dokázal skórovat Tomáš Kudela. Slovensko dokázalo necelých pět minut před koncem druhé části srovnat zásluhou Takáče, ale v posledních vteřinách druhé periody opět posunul český tým blíže k vítězství Jan Příhoda.

Do poslední části šel český tým s vedením 2:1 a hned v první minutě poslední periody další kladenský obránce Jan Pospíšil přidal třetí branku. Český tým měl utkání slibně rozehrané a byl na nejlepší cestě oplatit Slovensku porážku z pátečního večera, ale nakonec to bylo drama. V 36. dokázal snížit krátce po skončení přesilovky Milan Rampáček a v poslední minutě Slovensko ze svého talku vytěžilo vyrovnání z hole Bujdáka. Po základní hrací době utkání vítěze nepřineslo, v nájezdové loterii se pak jako jediný trefil Slovák Varga.

Neděle 22.2

Česko - Švýcarsko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Langthaler (R. Soukup), 27. Bacovský (Kruček), 35. Wróbel (Pospíšil)

Už od úvodu utkání se hrálo hodně bojovně na obou stranách a během úvodní části se oba týmy musely několikrát bránit v oslabení. Oběma celkům to v oslabení šlo velice dobře. Minutu před koncem první třetiny český tým dokázal udeřit. Radek Soukup našel před brankou Jana Langthalera, který oslavil své narozeniny přesným zásahem. I ve druhé části bylo na obou stranách k vidění spoustu vyloučených a dokonce gól ve vlastním oslabení, který se povedlo dát českým reprezentantům, konkrétně Janu Bacovskému. S vyloučeními se roztrhl pytel a hlavně na straně českého výběru jich bylo hodně. V poslední části se utkání opět od předchozích period nelišilo. Nejprve navýšil český náskok Tomáš Wróbel a pak už se zase jen vylučovalo.