Reprezentace

Reprezentaci povede v Gajarech jen Kurfürst: Žádný problém to není

Jako hlavní kouč pojede s národním týmem na turnaj do Gajar Rostislav Kurfürst, který povede tým sám. Drahomír Kadlec je zatím stále v rekonsvalescenci. Pro seniorskou reprezentaci příprava na švýcarské mistrovství světa pomalu vrcholí. O čem trenér Kurfürst mluvil?

...o trénování bez Drahomíra Kadlece

Bude to jako trénovat s ním. Je to jedno jestli tam je jeden trenér nebo dva, i když samozřejmě je to horší být tam sám, ale je to pořád příprava. Předem jsme si řekli určitý plán pro tenhle reprezentační cyklus a podle těchto not jedeme celou dobu a je jedno jestli tam teď budu já sám nebo tam budeme s Drahošem oba.

...o hráčském kádru pro turnaj

Jedeme stejně jako v Plzni, možná trochu problém je, že nebudeme mít všechny hráče, které jsme tam chtěli mít. Budou nám chybět Lukáš Hudeček, Adam Roušal, který má natažené vazy a zraněný je i Ondra Kejř, což je pro nás určitá komplikace, ale zároveň to jsou hráči, které nepotřebujeme až tolik zkoušet. V tomhle to není nijak zásadní, protože ty hráče dobře známe a pro šampionát s nimi počítáme. Velký problém je pro nás Pavel Kubeš, který řekl, že na světový šampionát nepojede, že končí v reprezentaci.

...o dalších adeptech na dres reprezentace

Šanci dostanou další kluci, pojedeme opět se čtyřmi formacemi. Bereme tři gólmany, kteří mají momentálně podle nás nejlepší výkonnost po delší dobu. Myslím si, že pokud budou pokračovat v podobných výkonech, tak to budou mít další brankáři s nominací složité.

...o taktických pokynech na turnaji v Gajarech

Taktické věci nechává na mě, ale pořád se řídíme podle určitého plánu, který jsme si dopředu stanovili a držíme jej. Zkoušeli jsme si už určité věci v Plzni a teď opět podle toho pojedeme. Půjdeme do těch zápasů stejně. V obraně si chceme vyzkoušet určité systémy, to samé i u útočníků. Vyzkoušet ty hráče v nátlakovém hokejbalu ale zároveň i další věci. Oproti Plzni to odlišné moc nebude.

…o kominukaci s hlavním trenérem Kadlecem

Ještě to přesně nemáme rozmyšlené, zatím jsme se o tom předběžně bavili, ale asi budeme v kontaktu, když bude něco potřeba, ale hlavně si pak sedneme v tom týdnu po turnaji a všechno probereme osobně, protože po telefonu si můžeme říct nějaké věci, ale vždy je lepší se sejít osobně a probrat co je potřeba. Musíme si říci co a jak, ale na druhou stranu to není tak, že se někomu teď nepovede jeden dva zápasy, to není až tak směrodatné.

...o plánu pro jarní část

Během jarní části chceme hráče, kteří budou postupně s těmi svými týmy končit sezónu, tak je chceme stahovat na jednodenní soustředění, abychom je drželi v určitém zápřahu, aby se stále udržovali. Tenhle model je stejný jako před šampionátem v Bratislavě nebo v St. Johns. Takhle chceme nastavit ten model. Počet hráčů se bude odvíjet podle toho, které týmy vypadnou, třeba Kladno má v týmu velké zastoupení a u nich je předpoklad, že budou hrát dlouho v play-off.