Reprezentace

Reprezentace míří do Gajar. Zopakuje svojí dominanci z Plzně?

Reprezentační A-tým má před sebou poslední turnajovou prověrku před červnovým světovým šampionátem v Zugu. Národní tým se představí od pátku do neděle na turnaji tří zemí v Gajarech. Kromě české reprezentace a domácího Slovenska nebude chybět ani mužstvo ze země pořadale MS – Švýcarska.

Seniorskou reprezentaci čeká od pátku do neděle turnaj ve slovenské obci Gajary. Národním tým se na turnaji představí bez tří hráčů, které původně trenéři chtěli. Na turnaji nebude s týmem ani hlavní trenér Drahomír Kadlec, který se stále zotavuje po srdeční příhodě z konce loňského roku. „Je to poslední příprava před MS, proto jsme chtěli mít to nejsilnější složení, ale šanci říct si o místo v týmu tak dostanou další. Už delší dobu jedeme podle stanoveného plánu, takže je jedno, jestli tam teď budu já sám, nebo tam budeme s Drahošem oba,“ říká před turnajem Rostislav Kurfürst.

Trenéři chtějí hráče vidět při herní záteži a zkusit si nějaké věci. „Chceme vidět hráče pod tlakem v herní praxi a celkově opět vidět ten tým. V obraně si chceme vyzkoušet určité systémy, to samé si i u útočníků,“ prozrazuje asistent trenéra.

Český tým na turnaji čekají stejně jako na prosincovém setkání v Plzni dva zápasy s domácím Slovenskem a pak dvě utkání proti Švýcarsku. Turnaj začne pro české reprezntanty už v pátek večer duelem proti domácímu výběru.

Kromě A-týmu se na turnaji představí také nově vznikající výběr reprezentace masters. Ti se utkají v sobotu s celkem Old Boys Slovakia, v neděli pak čeká výběr masters utkání proti stejnému výběru Slovenska. 

Program turnaje:

20. 2. 2015

19:00 hod. SVK – CZE

Sobota 21. 2. 2015

9:30 hod. SUI – SVK

2:00 hod. Old Boys Slovakia – CZE vložené utkání Masters

14:30 hod. CZE – SUI

19:30 hod. CZE – SVK

Neděle 22. 2. 2015

9:30 hod. SUI – CZE

12:00 hod. SVK – CZE vložené utkání Masters

14:30 hod. SVK - SUI