Reprezentace

Národní tým pojede do Gajar v silné sestavě. Tým povede asistent Kurfürst

První akcí v novém roce pro národní tým bude turnaj na Slovensku. Čtyři měsíce před šampionátem se uskuteční v Gajarech turnaj za účasti tří reprezentačních výběrů. Český výběr se na Slovensko vydává v nejsilnější sestavě podle aktuální formy. Co k nominaci říká hlavní trenér Drahomír Kadlec?

Národní tým čeká turnaj tří zemí, který už absolvoval úspěšný český výběr v prosinci v Plzni, ve slovenské obci Gajary nedaleko českých hranic. Turnaj se uskuteční od 20. do 22. února a český tým odehraje dva zápasy se Slovenskem a dva se Švýcarskem.

„Po konzultaci s Rosťou a Adamem Karnetem jsme se rozhodli povolat podle nás to nejsilnější, co máme k dispozici. Jediným, kdo chybí, tak je Lukáš Hudeček, který nemůže ze Švýcarska přijet. Ale to se dá pochopit. Měl by to být nejsilnější možný tým v současné chvíli, ale samozřejmě ještě je před námi jarní část a jak to nakonec bude, tak to ukáže až čas,“ říká k nominaci na turnaj do Gajar hlavní trenér Drahomír Kadlec.

Tým na turnaji povede jako jediný trenér Rostislav Kurfürst. „Já se do fungování zatím zapojuji zatím jen při skládání nominace, tým povede v Gajarech Rosťa sám, ale je to zkušený trenér a nemám vůbec o nic strach,“ říká Kadlec.

A jak se reprezentační trenér momentálně cítí? „Potřebuju ještě pár týdnů klid, absolvuji ještě různá vyšetření, což je teď nejdůležitější. Snad mi kluci udělají na dálku radost,“ věří.

Nominace českého týmu na turnaj do Gajar

Brankáři

Jan Jirotka (Kladno), Jan Šimara (Letohrad), Petr Kráčina (Plzeň)

Obránci

Tomáš Kudela, Jan Pospíšil, Jan Příhoda, Radek Soukup (všichni Kladno), Miroslav Růžička (Ústí nad Labem), Roman Krejčí (Pardubice), Jan Blaško (Vlašim), Michal Slanec (Plzeň)

Náhradníci: Petr Filip, Jakub Mokříž (oba Pardubice)

Útočníci

Ondřej Kejř (Plzeň), Martin Kruček (Kert Park), Pavel Kubeš (Pardubice), Jan Bacovský (Hradec Králové), Radim Štěpáník, Daniel Hnízdil, Martin Špaček (všichni Kladno), Tomáš Wróbel, Michal Průcha, Jan Střecha (všichni Vlašim), Ondřej Lux (Letohrad), Adam Roušal (Oberwil)

Náhradníci: Jan Bílý (Pardubice), Jiří Benedikt (Plzeň), Lukáš Soukup, Jan Langthaler (oba Ústí nad Labem)