Reprezentace

Stav reprezentačního trenéra Kadlece se zlepšuje. MS si nechce nechat ujít

Reprezentační trenér Drahomír Kadlec prodělal před vánočními svátky vážnou srdeční příhodu, nyní už se jeho stav výrazně zlepšuje. Účast hlavního trenéra na světovém šampionátu ve Švýcarsku tak podle manažera národního týmu ohrožená není.

Reprezentační trenér Drahomír Kadlec se po několika dnech probudil z umělého spánku po infarktu. Stav reprezentačního trenéra se zlepšuje každým dnem. Jak to bude dál? „Na to, co má za sebou, vypadá nad očekávání dobře a podle svých slov už se také mnohem lépe cítí, což jsou skvělé zprávy. Že by byla potřeba nějaká případná náhrada, tak nad tím jsme ani chvíli neuvažovali. S Rosťou Kurfürstem jsme měli shodný názor, že cokoli kolem hokejbalu nebudeme řešit, dokud nebudeme vědět, že je hlavní trenér zdravotně na správné cestě a dokud nebudeme znát jeho názor, jak to on sám dál vidí,“ říká k celé situaci manažer reprezentačního A-týmu Adam Karnet. „Jedna z prvních věcí, které pověděl poté, co se probudil z umělého spánku, byla, že do Švýcarska tedy rozhodně jede,“ dodává Karnet s úsměvem.

Reprezentační tým nyní čeká turnaj v Gajarech. Ovlivní zdravotní stav hlavního trenéra nějak český tým? „Naše příprava pokračuje přesně podle plánu. V nejbližších dnech budeme dojednávat s pořadateli turnaje v Gajarech podrobnosti naší účasti, rozpis zápasů, a tak dále. Je sice hodně pravděpodobné, že na Slovensko s námi trenér Kadlec kvůli rekonvalescenci ještě nepojede - což je naprosto pochopitelné - na účelu a průběhu té akce to ale vůbec nic nemění, tým povede trenér Kurfürst,“ říká na toto téma Karnet.

Ve slovenských Gajarech reprezentace sehraje zápasy proti domácí reprezentaci i Švýcarsku stejně jako v prosinci v Plzni. „Jelikož to, alespoň podle mých informací, je pro všechny tři účastníky zřejmě poslední vážná herní příprava, očekávám od toho ještě o třídu těžší zápasy, než jsme sehráli právě před Vánoci. Počítáme proto - hlavně v kontextu toho, co jsme zažili v Plzni - že všichni pozvaní hráči přijedou fyzicky dostatečně připraveni,“ doufá Karnet.

„V Gajarech už bychom měli nastupovat proti domácím v pátek večer, takže na Slovensko už budeme muset vyrazit v pátek dopoledne. Prosíme tedy hráče širší nominace, aby s touto eventualitou počítali. Konkrétní nominaci na tento turnaj bychom měli vydat zhruba do poloviny ledna, nejpozději do konce příštího týdne,“ nastiňuje.